NAJBOLJE SU PALAČINKE PO RECEPTU MOJE SUSEDE…FANTASTICNO !

Slana jela
Podijelite sa prijateljima!!!

Sastojci-2-3 jaja
-malo soli,šećera
-1 l mlijeka
-1 dcl
-mineralne vode
-glatko brašno po potrebi

Za punjenje;

-1/2 kg šunke za pizzu
-30 dag sira gaude
1 čaša plavog kiseloga vrhnja

Za pohanje;

-3 jaja
-sol
-15 dag glatkog brašna
-oko 20-30 dag krušnih mrvica

Priprema

Smjesu za palačinke možete napraviti i po svom receptu; ja stavljam jaja, mlijeko, mineralnu, sol i šećer te brašno po potrebi. Ispecite ih i ohladite. Na sredinu palačinke staviti šnitu šunku, pa je premažite žličicom kiseloga vrhnja, gore stavite deblji komad sira (ja stavljam širine palačinke kad se zarola, tako je lakše zarolati, a deblja šnita daje sočnost i kod rezanja se baš sir lijepo vuče i ne bude ga premalo kad je šnita tanka sir se rastopi i niti se ne osjeti, a palačinka je suha).

Kod rolanja prvo uvijemo krajeve sa strane, pa onda zarolamo. Tako nam nadjev prilikom pečenja ne izlazi, a nisu potrebne ni čačkalice. Kad ih zarolamo, pohamo ih na uobičajen način-brašno, jaja pa u krušne mrvice. Možete ih zamrznuti i vaditi po potrebi, kad vam zatreba nešto na brzinu. Tacna se posipa s krušnim mrvicama i gore se redaju palačinke, prekriju se plastičnom folijom i zamrznu. Za par sati mogu se izvaditi i spremiti u vrečicu i natrag u škrinju, pa ih vadite kad poželite, a neće vam zauzimati puno mjesta.

Pržiti ih na vrućem ulju, ne prevrućem da ne izgore izvana. Ne treba im dugo, tek toliko da se sir unutra rastopi, a palačinke izvana dobiju hrskavu pohanu koricu. Poslužiti uz salatu, tartar, kečap ili majonezu.

Izvor:coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *