SAVRŠEN KREMASTI KOLAČ SA GRISOM – Bez Pečenja, Bez Jaja

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

SAVRŠEN KREMASTI KOLAČ SA GRISOM – Bez Pečenja, Bez Jaja

Predivna torta od griza, poznata kao KREMA torta, nudi blag i osvježavajući okus vanilije i naranče. Ova preslatka poslastica idealna je za uživanje u sunčanim ljetnim danima. Recept zahtijeva 130 grama pšeničnog griza.

Za pripremu ovog ukusnog deserta trebat će vam:

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
1 puding od vanilije,

300 ml mlijeka,

700 ml mlijeka,

185 g šećera,

1 žlica narančine korice,

240 g neslanog maslaca (omekšalog na sobnoj temperaturi),

160 ml svježeg cijeđenog soka od naranče,

oko 40 komada Petit-Beurre keksa,

500 g slatkog vrhnja, 80 g šećera u prahu,

te 150 g čokolade za kuhanje sa 65% kakaa (dio čokolade sitno nasjeckati, a dio naribati).

KAKO SE PRIPREMA?

Započnite miješanjem griza i pudinga od vanilije (prah). Zatim dodajte 300 ml mlijeka i sve dobro promiješajte. U posebnom loncu zakuhajte preostalih 700 ml mlijeka i šećer. Kad mlijeko prokuha, smanjite vatru i polako ulijevajte smjesu od griza, neprestano miješajući.

Kuhajte oko 3-4 minute, nastavljajući miješati dok se smjesa ne zgusne. Maknite lonac s vatre i umiješajte naribanu koricu naranče. Ostavite smjesu da se ohladi.

Zatim procijedite svježe iscijeđeni sok od naranče. U posebnoj zdjeli tucite omekšali maslac dok ne dobijete kremastu teksturu.

Započnite postupnim ubacivanjem smjese griza u recept. Mutite slatko vrhnje dok ne postane glatko. U smjesu polako dodajte šećer u prahu. Spatulom pažljivo umiješajte čokoladu za kuhanje.

Uzmite svaki keks i nakratko ga umočite u sok od naranče da se namače dvije sekunde, pazeći da uklonite sav višak tekućine. U kalup ili tepsiju dimenzija 28 x 18 cm slagati prvi red keksa u obliku pravokutnika, formirajući 4 reda po 4,5 keksa.

Kako bi odgovarao kalupu, zadnji biskvit u svakom redu prerežite na pola. Preko biskvita ravnomjerno rasporedite polovinu kreme od griza, a zatim na griz polovinu slatkog vrhnja.

Nastavite slagati drugi red keksa, pazeći da svaki još jednom bude natopljen sokom. Na vrh nanesite preostalu kremu od griza i slatko vrhnje. Pustite desert da se stegne u hladnjaku preko noći.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *