DOKTORI SU ME UPOZORILI DA IMAM MASNU JETRU I DA JE OPASNO: Napravila sam ovaj PRIRODNI NAPITAK i očistila jetru u potpunosti! (RECEPT)

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Masna jetra je česta pojava kod mnogih, a posebno osoba starijih od 50 godina. U slučaju da je procenat masti u jetri veći od 10 posto, to znači da imate masnu jetru.

U ranoj fazi terapija se svodi na promjenu načina ishrane i stila života. Zamašćena jetra u najvećem broju slučajeva neće dovesti do komplikacija koje su opasne po život, ali može uzrokovati brojne zdravstvene tegobe.

Kod svih oboljenja vezanih za jetru pomaže surutka, a sve što treba da radite jeste da ispijate svaki dan od 0,5 do 1 litar surutke, najmanje mjesec dana, kako biste oporavili ovaj vitalni organ.

Najvažnije je iz ishrane izbaciti ili dobrim dijelom redukovati životinjske masti. Dakle, svinjska mast, kobasice, slanina, masno meso, ali i sireve, pavlake…

Trebalo bi i da prestanete i s prženjem hrane na ulju i korišćenjem rafinisanih masnoća. Treba izbjegavati i čipseve, krekere, torte, kolače, margarin, majonez, puter… cigarete i alkohol definitivno izbacite što prije.

Možete pokušati i sa ovim receptom, koji je mnogima pomogao.

Grožđice se pokazuju vrlo hranjivom hranom, poput većine oraha, ali danas ćete naučiti pripremiti prirodno piće koje je vrlo učinkovito za sprječavanje bolesti. Grožđice se mogu konzumirati u više oblika, bilo kao pratilac u vašim salatama, jogurtu.

To su dijelovi prednosti:

-Imaju veliki izvor energije zbog visokog sadržaja ugljikohidrata
-To je prirodni diuretik
-Imaju vlakna koja pomažu u probavi
-One promiču cirkulaciju krvi
-Sadrži antioksidanse koji se bore protiv slobodnih radikala
-Spriječava rak debelog crijeva

Voda s grožđicama može biti iznimno povoljno prirodno piće.

RECEPT:

Prvo operite grožđice. Zatim sipati 750 ml vode i skloniti prije nego što prokuha. Sada dodajte šalicu grožđica i ostavite 15 minuta.

Procijedite i operite čistom vodom na sobnoj temperaturi. U spremniku koji je hermetičan stavili smo grožđice. U loncu stavite 1 litru filtrirane vode. Zatim ulijte vodu u zdjelu s grožđem.

Pusti stajati 24 sata. U hladnjaku. Ujutro možete uzeti vodu.

U slučaju da želite detoksifikovati tijelo, popijte ovo piće na prazan želudac kako bi vam pomogao očistiti tijelo. Zapamtite da možete koristiti vodu grožđica u voćkama, antioksidansima, pa čak i dodati tekućinu u voćne salate.

Izvor: nezavisne

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *