DAR OD BOGA-MED, ORASI, SIRĆE, BIJELI LUK LIJEČE SKORO SVE: Pogledajte koliko je zdrava ova čudotvorna kombinacija

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmjeni materija u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova.

Med i jabukovo sirće

Svojevremeno su u Americi napisane brojne knjige o gotovo čudotvornom djelovanju jabukovog sirćeta na fizičko i psihičko stanje ljudi. Tamo je ono odavno u upotrebi, a dobija se od gnječenih jabuka koje se ostave da fermentišu u drvenim buradima, jer drvo pojačava prirodnu fermentaciju.

Optimalna doza jabukovog sirćeta koju treba uzeti u toku dana je:

Rastvor dvije kašike sirćeta u dva dl mlake, prethodno prokuhane vode, uz dodatak dvije kašike meda. Uzimati dva do tri puta dnevno prije jela.

Ovaj eliksir pomaže kod bolesti grla, neurednoj probavi, slaboj cirkulaciji i razmjeni materija u organizmu. Preporučuje se i kod bolesti srca, bubrega i krvnih sudova. Prema nekim izvorima rastvor se dobro pokazao u lečenju noćnog mokrenja kod djece.

Dokazano je i da ovako dobijeni ukusni sok snižava krvni pritisak i da je odličan saveznik u očuvanju vitke linije. U narodu se preporučuje i kod jake polenske kijavice i to uzimanjem prije doručka i prije spavanja. Odavno je poznato da je med najbolje sredstvo za uspavljivanje i da učvršćuje san.

Ako neko noću ne može da zaspi ili ima lagan san i ne može posle buđenja da sklopi oči on mora da koristi med.

Ako jedna kašika meda u toku večeri nije dovoljna za čvrst san, narodna medicina preporučuje sljedeći recept:

U manju čašu meda dodati tri kašike jabukovog sirćeta. Pola sata nakon toga san će doći. U slučaju veće uznemirenosti ili teže nesanice potrebno je uzeti još dve kašičice ove smjese. Postupak ponoviti i u slučaju buđenja u toku noći. Ovakvo sredstvo bolje je i od najboljeg farmaceutskog preparata za uspavljivanje, jer ne nosi nikakve neželjene posljedice.

Tim američkih lekara, na čelu sa dr Polom Bragom iz Kalifornije, napisao je brojne preporuke sa savjetima i receptima za korišćenje jabukovog sirćeta i meda.

Jedan od njih je i recept protiv mršavosti: mršavim osobama nedostaju životne hemikalije “enzimi” i zato ne mogu da iskoriste hranu unijetu u organizam. One treba da uzimaju rastvor od dvije kašičice jabukovog sirćeta i punu kašičicu meda u čaši vode.

Med i orasi

Orah je biljka čiji svi dijelovi imaju visoka biološka svojstva. To je jedinstven i najbolji predstavnik biljnog svijeta. On je od davnina i u mnogim zemljama svijeta poznat kao odlično ljekovito sredstvo.

A tek u kombinaciji sa medom, predstavlja izuzetan prirodni lijek čija se ljekovitost ne može uporediti ni sa najmoćnijim farmakološkim preparatima, jer njihova kombinacija obezbjeđuje našem organizmu sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljene hidrate i još mnogo toga.

Kod anemije

Pripremiti smjesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima svaka tri do četiri sata. Smjesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Za liječenje hipertenzije i nedostatka gvožđa – anemije

Treba svakodnevno uzimati 100 grama oraha sa istom količinom meda, najmanje 45 dana. Med i orasi su veoma djelotvorni i kod ishemije srca.

Kašika meda sa tri-četiri oraha ne samo da je izvanredan delikates, već i sredstvo protiv glavobolje, nesanice, skleroze. Ista doza dovoljna je da se zaštitimo od povećane radijacije, tvrdi poznati američki ljekar D. Gejl.

Protiv impotencije pomaže od davnina oproban recept:

Mljeveni orah pomješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti kura treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

Zarastanje čira na želucu

Prolazi brzo i efikasno ako pola sata prije jela uzimate pet-šest kašičica dnevno orahovog mlijeka, koje ćete pripremiti na sljedeći način: 20 grama samljevenih oraha preliti sa 100 grama tople prokuhane vode, dobro promućkati, procjediti i dodati dvije kašike meda.

Med sa bijelim lukom

Sljedeći recept obnavlja snagu organizma i veoma je dobar protiv astme i otežanog disanja: kilogram livadskog meda, sok od deset limunova i sok od deset glavica bijelog luka dobro izmješati i ostaviti da odstoji nedelju dana u zatvorenoj tegli.

Pije se jednom dnevno po četiri kafene kašike puštajući da sok lagano curi kroz grlo. Treba ga piti redovno u periodu od dva mjeseca da bi se postigao željeni efekat.

Protiv gripa, veoma je poznat narodni lijek od meda i bijelog luka:

Očišćeni bijeli luk izgnječiti (napraviti kašu) i pomješati sa lipovim medom (poželjno) u odnosu 1:1. Uzimati po jednu kašiku rastvorenu u mlakoj vodi prije spavanja.

Možda smo vas na neke recepte samo podsjetili, a možda ste za neke i prvi put čuli. Svejedno je. Važno je da ne oklijevate u njihovoj pripremi.

Izvor: glas-javnost

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *