Napravite domaću kremu koja briše bore i bubuljice kao gumicom!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Mnogi od nas se bore sa bubuljicama i zbog toga posežemo za skupim proizvodima koji su puni štetnih materija i hemikalija. Ti proizvodi nam ne pomažu, a čak mogu samo pogoršati stanje.

Umjesto toga, bolje je da isprobate prirodne preparate kao što je ovaj. Napravite na jednostavan način kremu koja će vašu kožu učiniti čišćom i ljepšom, piše “Megagiga“…

Potrebni su vam samo:

1 kašičica limunovog soka
1 kašičica meda
1 kašičica mljevenog muškatnog oraščića
1 kašika cimeta u prahu
Priprema i način korištenja:

Pomiješajte sve sastojke u posudi dok ne dobijete smjesu, a dobijenu kremu nanesite na lice i ostavite da djeluje 10 minuta. Pazite na područje oko očiju i usta prilikom nanošenja bilo koje kreme.

Dok držite kremu, ako se javi osjećaj peckanjato znači da maska djeluje i taj osjećaj peckanja će brzo nestati. Sastojci u ovoj kremi će djelovati umirujuće na vašu kožu,a pogodno će djelovati i na prisustvo crvenila

Svaki dan nas nutricionisti pokušavaju upozoriti o opasnostima hrane koju konzumiramo, ali ne slušamo njihove savjete i nastavljamo nanositi štetu svom zdravlju.

Ipak, moramo razumjeti da smo napravljeni od hrane koju jedemo, i da trujemo naš organizam sa nezdravom hranom koju unosimo. Rizikujemo svoje zdravlje, kvalitet našeg života i dužinu života sa nezdravim izborima koje pravimo, ali jednom ćemo morati napraviti promjene,pise ” Kreativan ”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *