Izmjerite svoj pritisak: Ako je niži od ovih vrijednosti, ovo obavezno morate da uradite!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Do niskog krvnog pritiska dolazi kada je krvni pritisak tokom i nakon svakog otkucaja srca niži od normalnog. Kada do toga dođe, srce, mozak, bubrezi i drugi dijelovi tijela ne dobijaju dovoljno krvi i kiseonika. Krvni pritisak se izražava kao sistolički (kontrakcija srca tokom koje se krv upumpava u arterije) i dijastoličkog (širenje komora srca tokom svakog otkucaja, tokom čega se pune krvlju), prenosi “Telegraf“…

Za odraslu osobu, normalan sistolički pritisak iznosi između 90mmHG i 140mm HG, a normalan dijastolički pritisak između 60mmHG i 90mmHG. Kada sistolički padne ispod 90, a dijastolički ispod 60, organi ne mogu da funkcionišu pravilno i u najgorim slučajevima može da nastupi smrt. Ako dobijete ove vrijednosti, doktori savjetuju da je potrebno uzimati tečnosti kao što je voda, čaj ili supa kako bi zamijenili tečnost koju smo izgubili kroz znoj i urin.

U slučaju da primjetite da vam je krvni pritisak redovno nizak, trebalo bi da posjetite doktora koji će uz pomoć testova krvi pokušati da utvrdi uzrok, i odredi pravilnu terapiju.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *