Samo se jedna djevojka na slici iskreno smije: Koja?

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Samo jedan iskren osmjeh nekome može da uljepša čitav dan. Ali, onaj neiskren može da ga pokvari. Međutim, kako razlikovati ova dva?

Sve zavisi zašto se neko smijeje. Osmjeh može da bude ekspresija pozitivnih emocionalnih stanja, poput radosti, veselja, sreće i olakšanja. U drugim situacijama, neko se smješi baš iz suprotnih razloga, kad osjeća sramotu, zbunjenost ili se izvinjava. I sve su to iskreni osmjesi.

Djeca se smijeju znatno češće od odraslih. Prosečno dete nasmeje se 300 do 400 puta dnevno u poređenju sa starijima koji se nasmeje samo 15 do 20 puta dnevno.

Nažalost, postoje i oni ljudi koji se stalno nešto smješkaju, ali to nikad ne rade zaista od srca. Neki to čine jer im je to u opisu radnog mjesta, drugi jer na kvarno žele da izvuku nešto od vas, treći jer pokušavaju da sakriju svoja prava osjećanja.

Srećom, da li je nečiji osmjeh iskren otkriva jedna sitnica na licu, koju iskusni posmatrač može da uoči bukvalno u roku od par sekundi.

Naime, kod osobe koja se iskreno smije, bore se pojave i oko usana i oko očiju. Kada je osmjeh forsiran, odnosno lažan, bore se pojave samo oko usana.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *