OVU HRANU JEDETE SVAKI DAN, A NE ZNATE DA UNIŠTAVA MOZAK: Izbacite ovo iz ishrane i spriječite bolest

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ove namirnice izbacite iz ishrane što prije!

Mozak – Blogspot.com
Stručnjaci iz svih oblasti medicine koje se bave mozgom ističu da neke vrste namirnica znatno štete zdravlju mozga, pa ljudi koji je redovno jedu rizikuju gubitak pamćenja ili Alchajmerovu bolest, piše “Lepa & srećna“…

Advertisements
U hranu posebno korisnu za mozak spadaju mrkva, bademi, lješnici, bobičasto voće i riba. Stručnjaci ističu da su po zdravlje mozga opasni vještački zaslađivači kojih ima u raznim slatkišima i slatkim pićima. Oni stvaraju ogroman rizik za dijabetes tipa 2 koji povećava rizik od Alchajmerove bolesti. Isti rizik prijeti i zbog prerađene hrane pune trans masti, u koje ubrajamo brzu hranu, čips, krekere, masna peciva, picu, kokice iz mikrovalne, maragarine i imitacije sireva.

Istraživanja pokazuju da gazirani sokovi puni šećera negativno utiču na kognitivne funkcije mozga, dok pojedini stručnjaci u istraživanjima nalaze vezu između hrane koja sadrži gluten i šizofrenije i autizma. Naučnici upozoravaju na ribu punu otrovne žive i apeluju da ribu treba jesti u umjerenim količinama, što posebno važi za trudnice.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *