DOMAĆICE, OVI TRIKOVI ĆE VAM OLAKŠATI ŽIVOT: Evo kako NAJLAKŠE da očistite blender, mikrotalasnu…

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Određeni predmeti u kuhinji nas zbunjuju. Nekada je tako nezgodno očistiti blender, liveno posuđe, mikrotalasnu i slično. Ne brinite, stiže lako rešenje!
Naime, uz malo truda i nekoliko jednostavnih trikova ovaj deo posla neće vam više biti komplikovan!
Za danas smo vam pripremili nekoliko jednostavnih trikova koji će vam pomoći da određene predmete u vašoj kuhinji detaljno očistite. Dobra vest je da vam nije potreban novac, jer sva neophodna sredstva već imate u vašoj kuhinji!

Najjednostavniji način da očistite blender jeste da u njega sipate toplu vodu, a zatim da dodate nekoliko kapi detardženta. Pritisnite dugme i držite ga oko dvadesetak sekundi. Na kraju, blender isperite pod mlazom vode.

Verovatno niste znali da mikrotalasnu možete očistiti sa samo nekoliko vlažnih maramica. Iznenađujuće, zar ne? Naime, potrebno je da stavite od pet do sedam vlažnih maramica u mikrotalasnu i da na najjačoj temperaturi zagrejete rernu (oko tri minuta). Para koja se napravi zahvaljujući maramicama omekšaće prljavštinu, a nakon što se maramice ohlade možete ih koristiti kako biste dobro obrisali fleke. Nakon trika sa vlažnim maramicama rerna će biti savršeno čista, a sledeći korak je oslobađanje neprijatnog mirisa – sipajte vodu u keramičku šolju, dodajte sok od isceđenog limuna, a zatim uključite mikrotalasnu na najjaču temperaturu (oko tri minuta). Ostavite šolju još deset minuta nakon što isključite rernu i neprijatan miris će nestati.

Kako da se oslobodite fleka na džezvi za kafu? Sve što je potrebno jeste da popunite četvrtinu džezve ledom, a zatim da limun isečete na četiri dela i svaki deo ponaosob istisnite, da izađu sok i komadići limuna. Dodajte dve kašike soli i sve zajedno mešajte oko dva minuta. Nakon toga, potrebno je samo da isperete džezvu za kafu pod mlazom vode i primetićete koliko je bilo jednostavno da se oslobodite starih fleka i naslaga od konstantnog spremanja.
Dobra vest je da imamo rešenje i za pranje posuđa od livenog gvožđa! Ono što je važno da vam napomenemo jeste da ne koristite detardžent i abrazivne krpe, već za otklanjanje masnih naslaga koristite ubrus i so. Sve dobro utrljajte, a zatim temeljno isperite.

Ukoliko u vašoj kuhinji imate mlin za kafu, a da pritom u njemu meljete neke druge začine, da biste se oslobodili mirisa koji se eventualno može odraziti na ukus kafe potrebno je da u mlin stavite nekoliko zrna pirinča i miris od začina će nestati.Znamo da čišćenje rendalice mnogim domaćicama i nije baš omiljen deo. Uvek je teško ukloniti ostatke izrendane hrane koja se neretko zaglavi sa unutrašnje strane. Međutim, dobra vest je da smo konačno pronašli rešenje! Potrebna vam je obična četka za farbanje koja će vam pomoći da očistite rendalicu i sa spoljašnjeg i sa unutrašnje strane. Naime, tanke dlačice na četki će ukloniti i najsitnije delove sira, šargarepe ili kupusa. Kada završite sa četkanjem, obavezno rendalicu isperite vodom.

I za staru kantu za smeće koja vas već godinama dobro služi je potrebno malo pažnje. Za detaljno čišćenje i dezinfikonavnje kante, stavićete nekoliko kockica leda, zatim ćete dodati pola sirćeta. Sve zajedno ostavite da odstoji dok se led ne otopi, a onda isperite kantu pod mlazom vode.

Savet: Za čišćenje teško dostupnih mesta koristite pola sunđera, odnosno od jednog napravte dva manja. Drage naše, a sada je vreme za čišćenje!

(dnevno)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *