STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv – ovo svaka domaćica mora da zna!

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

STARINSKA TORTA IZ ŠERPE: Na kore se stavlja sočan preliv – ovo svaka domaćica mora da zna!

Ako se nađete s neočekivanim gostima, impresionirajte ih bez muke tako što ćete pripremiti divnu tortu, kako je predložila autorica recepta. Ovo kulinarsko remek-djelo sigurno će donijeti radost vašim posjetiteljima i pokazati vaše kulinarsko umijeće.

Pomiješajte 10 kašika šećera sa dva jaja, zatim dodajte vanilin šećer i mutite dok ne dobijete pjenastu konzistenciju. Postepeno dodajte deset kašika vode uz neprekidno mućenje. U posebnu posudu prosijati 12 kašika brašna, jednu kašiku kakao praha i polovinu praška za pecivo. Ovu suvu smesu ubacite u mokre sastojke. Koristeći najnižu postavku brzine miksera, umutite tijesto. Dobijenu smesu podeliti na dva dela i nastaviti sa pečenjem dve kore.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Smesu pecite u kalupu oko 20 minuta na temperaturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, pažljivo odvojite koru od pleha. Nakon što se kora ohladi, uklonite papir. Podelite obe kore na četiri jednaka dela tako što ćete ih preseći u sredini.

Jednostavan zadatak ili lako postignuće.

Počnite tako što ćete u tiganj uliti otprilike jedan litar mlijeka. Zatim dodajte oko 200 grama šećera i 250 grama margarina ili putera. Pažljivo sipajte 200 grama čokolade za kuhanje, pustite da se rastopi. Kada se čokolada potpuno otopi, ugasite šporet i u smjesu umiješajte 250 grama mljevenih oraha. Punjenje je sada gotovo i ima zadivljujuće jedinstvenu teksturu, baš kako i treba.

Za pripremu stavite sloj papira za pečenje u kalup. Kore poređati jednu na drugu i preliti vrelim filom, a završnu koru ostaviti nepokrivenom. Tortu prekrijte aluminijumskom folijom i ostavite da se ohladi, idealno preko noći u frižideru.

Pomiješajte 120 grama mliječne čokolade sa 80 mililitara slatke pavlake, dajući im da se sjedine u glatku smjesu. Nakon što se malo ohladi, obilno pospite ovu ukusnu mješavinu preko torte.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *