Lovorov list liječi glad: Evo kako biste trebali koristiti lovorov list da izliječite svoje bolove jednom za svagda

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Lovorov list liječi glad: Evo kako biste trebali koristiti lovorov list da izliječite svoje bolove jednom za svagda

Uvjerićemo vas da lovor čini mnogo više od toga i donosi mnoge druge prednosti, a u ovom članku ćemo vam dati recepte za sirup od lovorovog drveta kao i čaj od lovorovog lista za ublažavanje kašlja.

Lovorov list se od davnina koristio kao začin, ali i kao lijek, prvenstveno zbog svojih antiseptičkih i protuupalnih svojstava.

Bogat je vitaminima B (riboflavin, piridoksin, niacin i pantotenska kiselina), koji pomažu boljem funkcionisanju nervnog i mišićnog sistema i pozitivno utiču na metabolizam i hormonski status. Lovor sadrži i razne minerale: kalijum, bakar, mangan , kalcijum, selen, gvožđe, magnezijum i cink.

Čaj od zaliva koristi se u liječenju bolesti organa za varenje, anoreksije, gubitka apetita, dijabetesa, kardiovaskularnih bolesti, kao i za dezinfekciju područja gdje se nalaze virusi gripe, prehlade i razni drugi mikroorganizmi.

Ima sedativni učinak i stoga se može koristiti i u slučajevima nervoze, nervoze i nesanice, ali može izazvati halucinacije ako se koristi u prevelikoj količini. Osim toga, lovorov list je od velike pomoći u liječenju gihta i reume.Eterično ulje lovora se uspješno koristi u liječenju bolesti limfnih čvorova jer poboljšava imunitet.Ako nekoliko kapi utrljate u područje limfnih čvorova,limfnih žlijezda, oslobodite se nelagode.
Lovorovo ulje se može koristiti i za inhalaciju kada postoje problemi sa respiratornim traktom, može smanjiti neugodan čest kašalj, podstaći nas da iskašljavamo sluz i izbacimo sluz iz pluća.

U fitoterapiji, listovi koji se koriste se beru kada su potpuno razvijeni, a ne mladi.
U kozmetici se pokazalo da lovorov list ima izvrsna svojstva protiv peruti i često se koristi u njezi vlasišta i sastavni je dio mnogih krema i losiona za kosu za masnu kožu te u obliku šampona.

Lovorov list za kruh
5 većih listova lovora, što sitnije samljevenih i prelivenih 96% alkohola (100 ml). Ostavite da odstoji 7 dana, a zatim procijedite. Natrljajte hljeb smjesom, ali prvo noge dobro poparite sa 3 litre tople vode i kašikom sode bikarbone. ) Obrišite stopala, nanesite smjesu, navucite kraće pamučne čarape i lezite.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *