Ovaj recept tražim 5 godina! Napoleonova torta za 15 minuta Nikada niste videli ništa slično

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Napoleonova torta za 15 minuta Nikada niste videli ništa slično.Napoleon torta izuzetno je fina kremasta delicija koju nećete pripremati svaki dan. Ovo je torta koja zaslužuje puno truda, puno vremena i doista puno ljubavi pa ćete je slijedom toga i ispeći nekome tko to doista zaslužuje.

Nekome baš posebnom. Nekome tko će znati uživati u svakom zalogaju ove savršeno kremaste delicije koja osvaja već na prvi pogled i koja se sastoji od najmanje 10 tankih, savršeno hrskavih kora i doista puno bogate kreme. Ako ste ikad pomislili da nema ukusnijeg kolač od kremšnite same (istinski kremšnitoljupci kao što sam i sama znat će o čemu pričam ), tada ste se prevarili.

Jer Napoleon torta savršena je nadogradnja kremšnita. To je baš taj spoj neodoljivo fine vanilaste kreme i hrskavo zapečenih kora. Samo što je ovdje sve to još multiplicirano i kada krenete kušati ovu tortu nećete biti sigurni gdje završava kora, a gdje počinje krema. Totalno kremasto savršenstvo.Porijeklo ove torte i dalje je upitno i teško se može reći čija je to torta u svom originalu, ako on uopće postoji. Postoji nekoliko verzija oko nastanka Napoleon torte. Neke od tih verzija čak i nemaju nikakve veze sa poznatim francuskim vojskovođom, državnikom i carem Napoleonom.

Meni je nekako najizglednija priča koja kaže da je Napoleon torta nastala u Rusiji 1912.g. prilikom 100. godišnjice protjerivanja Napoleona Bonapartea iz Rusije. Budući je to bila velika obljetnica, pripremalo se i jako puno raznovrsnih delicija, pa je baš tada prvi put smišljena ova torta sa 10-12 slojeva premazanih finom kremom od žumanjaca, brašna i mlijeka. Puno tankih slojeva unutar torte simbolizira brojnost ruske vojske u toj bitci, dok sitno mrvljene kore na vrhu posipane šećerom u prahu simboliziraju snijeg koji je Napoleona spriječio da dobije tu bitku. Torta se izvorno radila u obliku trokuta koji simboliziraju napoleonovu kapu, no s vremenom je oblik izgubio smisao, pa se torta najčešće radi u okrugloj formi.

Sastojci:

Jaja – 4 komada
Šećer – 200g
Brašno – 60 g
Kukuruzni skrob – 60 g
Vanilin šećer – 10 g
mlijeko – 1 l
Maslac – 100g
Šlag – 250 g
Testo – 800 g
kandirane kajsije – 120 g
kandirane brusnice – 120 g
Veličina tacne 30 x 40 cm
PEĆI NA 180°C/15 minuta

Izvor: Cookrate

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *