MEKANE PUNJENE LEPINJE KOJE MORATE VOLJETI ! Jako ih je lako napraviti, peku se u tavi, a nestaju u trenu!

Pecivo
Podijelite sa prijateljima!!!

Ako želite napraviti neko brzo slano jelo koje će vas oduševiti i zasititi ili su vam došli gosti pa bi im htjeli ponuditi nešto jako fino, a niste još ništa ni počeli raditi, ove punjene lepinje će oduševiti i vas i goste!

Jako su lagane za pripremu, a ista traje vrlo kratko. Izrazito mekane, sočne, punjenje sirom sjajno odgovaraju i kao prilog uz meso.

Sastojci:

250 g jogurta

5 g soda bikarbona

1 jaje

5 g soli

30 ml ulja

400 g brašna

Nadjev:

250 g ribanog sira ( gouda)

150 g feta sira

1 jaje

Priprema:

U zdjelu pomiješajte jogurt i sodu te poklopite krpom i ostavite 15 minuta. Dodajte 1 jaje, 5 g soli, 30 ml ulja i 400 g brašna. Dobro zamijesite, poklopite krpom i ostavite 15 minuta. Potom još jednom premijesite tijesto, napravite kuglice ( veličine čufti)  i ostavite pokrivene pod krpom 15 minuta.

Pomiješajte 250 g ribanog sira, 150 g feta sira i jedno jaje.

Uzmite kuglicu, izvaljajte na 1 cm debljine, te u sredinu dodajte nadjev od sira, potom spojite rubove, tako da možete oblikovati ponovno kuglicu, da nadjev ne može izaći, pa ponovno izvaljajte tijesto u lepinju 1 cm.

Lepinje su spremne za tavu. Na srednje laganoj vatri pecite dok s obje strane lepinja ne poprimi boju, te svaku lepinju nakon toga premažite putrom.

Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *