‘KO ODBIJE VAKCINU, BIĆE KAŽNJEN’

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavo je da će, kao što je i navedeno u izmjenjenom Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti koji je danas stupio na snagu, vakcinacija protiv virusa korona za određene kategorije biti obavezna.

Oni koji je budu odbijali, biće sankcionisani.

Na pitanje novinara da pojasni dio Zakona koji se odnosi na obaveznu vakcinaciju i kako će biti primijenjena, Đerlek je rekao da će najprije biti vakcinisani zdravstveni radnici, potom vojska i policija, a onda, kako kaže, “redom” ostali.

Đerlek je dodao da se dio Zakona odnosi na obaveznu vakcinaciju, a dio samo na preporučenu vakcinaciju.

Istakao je da je Zakon isti za sve, te da će i državni službenici koji su, podsjeća, izabrana lica na određeni period, takođe biti sankcionisani ako se tome budu protivili, pišu Novosti.

– Zakon je isti za sve, bez obzira da li obavlja državnu funkciju ili ne. Mi smo prije svega građani Srbije, a državni službenici su izabrana lica na određeni period i zato će prema svakom pojedincu biti isti tretman i da će se sankcionisati svi oni za koje bude obavezna imunizacija, a ne budu željeli da se vakcinišu – rekao je Đerlek.

Preporučio je građanima da se vakcinišu protiv kovida, jer će, ističe, to biti dobra i sigurna zaštita za njihovo zdravlje, s obzirom da će se korisiti samo vakcine koje odobri Agencija za lijekove Srbije.

– Vjerujemo Frajzeru i drugim ozbiljnim svjetskim firmama, ali ipak najviše vjerujemo našim stručnjacima. Ubijeđen sam da će naša Agencija odabrati bezbjednu vakcinu koja će, uz sve to, biti i besplatna za naše građane – istakao je Đerlek.

hayat.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *