Oslobodite se SLUZI iz grla i pluća nakon jednog gutljaja ovog NAPITKA! (Rezultat osjetite odmah)

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Zdravi napici koje ćemo vam u ovom članku pokazati jačaju naš imunitet, sprječavaju nastanak raznih blesti, djeluju antikacerogeno i imaju sposobnost ubijanja ćelija raka, čiste naš organizam od toksina i poboljšavaju probavu. Pomoći će kod kašlja, upala i oslobađanje od sluzi.

_

Ta sluz je normalna pojava kod prehlada, ali ako se ne tertira može dovesti do ozbilnijih stanja i začepljenja disajnih puteva i infekcija.

Zato nipošto ne zanemarujte ni najmanje upale jer njihovim zanemarivanjem može doći do težih stanja.

Čaj od đumbira

6-7 komadića đumbir
Voda
Malo limuna
Malo crnog bibera
Priprema:

_

Stavite vodu da kuha(jedno 2 šolje), a kada prokuha dodajte đumbir i bibera pola kašičice. Kuhajte jedno 15-20 minuta. Zatim pokrijte, a nakon 5 minuta procijedite.Tek kada se čaj ohladi dodajte limun.

Pijte 2 šolje dnevno.

Kurkuma i so

Uzmite kašiku kurkume i stavite u čašu tople vode. Dodajte i pola kašičice soli i grgljajte ovu vodu. Zadržite malo u ustima, pa ispljunite i tako nekoliko puta.

Inhalacija ruzmarinom

Uzmite pola kašike ruzmarine i pola kašike timjana i stavite vodu da kuha (jedno 4 šolje vode). Udišite te pare 10 minuta i vidjet ćete kako će vam pomoći

Limun i med

Iscijedite pola ili čitav liumn i dodajte 1 ili 2 kašike meda. Pijte i biće vam bolje, ojačat će vaš imunitet i dati vam energiju. Možete dodati i malo cimeta u sve to.

Izvor: megagiga.info

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *