ONO KAD “GORI” CIJELA UTROBA: Umirite GORUŠICU ovim prirodnim lijekovima!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Nastaje kada se želudačna kiselina iz stomaka vrati u jednjak i stvara osjećaj peckanja u grudima, odnosno kiselosti u ustima. Sama po sebi, gorušica nije opasna, ali ukoliko se često ponavlja može da bude jako neprijatna. Pojedini prirodni lijekovi mogu da budu od koristi i da posluže kao “prva pomoć”.

Soda bikarbona je baza koja neutrališe želudačnu kiselinu. Pokazala se ljekovitom na mnogim poljima i predstavlja prirodni lijek za mnoge probleme, naročito kada se radi o varenju hrane.

Žvakaća guma može da bude efikasana jer stimuliše proizvodnju pljuvačke i ubrzava ispiranje viška kiseline. Nije prirodan lijek, ali je lako dostupno i efikasano rješenje.

Bademi i lješnici se često preporučuju kod problema sa gorušicom. Oni ne treba da zamjene obrok, već je dovoljno da pojedete tri-četiri badema svaki put kada osjetite tegobe.

Čajevi od kamilice ili nane poznati su po umirujućem dejstvu na cijeli organizam, pa samim tim i na organe za varenje.

Ukoliko vam ništa od ovog ne pomogne, postoji mogućnost da je riječ o manjku želudačne kiseline. Naime, kada vašem tijelu nedostaje kiselina, tijelo dobija signal da može da opusti “želudačni poklopac”.

Dodatna kiselina u tom slučaju može da riješi problem i pomogne da se taj mišić stegne. Ukoliko kašiku jabukovog sirćeta pomiješate sa čašom vode, možete osjetiti olakšanje i riješiti problem gorušice, pišu “Novosti“…

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *