U POČETKU SU MISLILI DA JE LUDA: Potopila je noge u sredstvo za ispiranje usta, kada vidite razlog, odmah ćete isto uraditi

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Evo kako da zaliječite vaša stopala i pružite im negu kakvu zaslužuju – jednostavno i lako, sa proizvodima iz vašeg domaćinstva.

1. Možete se riješiti gljivica koa potopite veša stopala u sredstvo za ispiranje usta svakoga dana po 30 minuta

Sredstvo za ispiranje usta sadrži nekoliko bitnih sastojaka, kao i alkhol koji je dobar u suzbijanju gljivičnih infekcija. Neki od njih su sirće i sok limuna.

2. Skidanje gljivica koji sa noktiju

Za samo dve nedjelje se možete otarasiti gljivica, ako potopite ruke u sredstvo za ispiranje usta.

3. Bijeli luk za suzbijanje atletskog stopala

Ovo je jedan od najboljih načina za liječenje atletskog stopala. Samo stavite malo bijelog luka između prstiju i ostavite da odstoji tu jedan dan.

4. Kurje oči mogu biti izliječene upotrebom crnog luka

Isijecite parče crnog luka i natopite sirćetom koje ćete staviti u čarapu i na donji dio stopala. Ponovoti proces dok kurje oko ne bude dovoljno meko da može da se izvadi.

5. Čilijem izliječite čukalj

Stavite malo sosa i vazelina na čukalj, pa onda gazu da bi pokrili mješavinu. Crvene papričice sadrže kapsaicin koji u smiruju nerve koji uzrokuju bol i smanjuju otok.

6. Pomoću soli protiv čukljeva

So sadrži magnezijum sulfat što smanjuje zapaljenja i bol.

7. Antiperspirantom protiv žuljeva

Može biti malo bolno, pogotovo ako je žulj već pukao, ali će isušiti mjesto gdje je žulj i znatno ubrzati liječenje. Svako ga ima u kupatilu i sjajan je za liječenje ovakvih rana.

8. Izbacite šećer da izliječite giht

Nedavno istraživanje je pokazalo da je unos šećera u organizam usko povezan sa broj pacijeta oboljelih od gihta. Zato jedite jagode i višnje kao sredstvo i lijek protiv zapaljenja i upala.

novi.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *