NOKTI SU NAJBOLJI POKAZATELJI KOJI VITAMINI VAM FALE – otkrijte šta fali organizmu!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Lijepi nokti su uvijek tako poželjni i primjetni na svakoj osobi a posebno ženi .Za lijepe i zdrave nokte neophodna je pravilna, redovna njega kao i zdrava ishrana. Na osnovu njihovog izgleda možete otkriti da li vam u organizmu nedostaju minerali i vitamini. Najčešći pokazatelji su:

Lomljivost i suhoća noktiju često su posljedica nedostatka kalcijuma i vitamina A . Da biste nadomjestili ovaj mineral i vitamin , potrebno je češće da jedete mrkvu, bundu i mliječne proizvode.

Kada se nokti savijaju nadole, najvjerovatnije vam nedostaje folne kiseline, proteina i vitamina C. Za nadoknadu svih navedenih sastojaka neophodno je da konzumirate soju, meso,papriku, špinat i kivi.

Vertikalne bijele linije mogu da se pojave zbog slabe apsorpcije minerala i vitamina, kao i zbog manjka željeza i vitamina B12 . Za otklanjanje ovog problema poželjno je svakodnevno grickanje suho grožđe i konzumirate pivski kvasac.

Bijele tačke pokazuju da nemate dovoljno kalcijuma i cinka, zbog čega bi trebalo da više unosite mliječne proizvode i špinat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *