SMRŠAT ĆETE, IMAT ĆETE VIŠE ENERGIJE: ZA ŠTA SU KORISNE SEMENKE ČIJA, I KAKO IH KORISTITI..

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ako još niste imali dodira sa tako fenomenalnim proizvodom kao što su semena čija, ovaj članak će vam pomoći da upoznate sve njegove prednosti.

One su neprevaziđen proizvod u cilju smanjenja težine, moćan su izvor kalcijuma, omega-3 masnih kiselina i antioksidanata. Konzumirajući ove semenke izgledaćete mlađe, postaćete energičnije i osećaćete se mnogo zdravije i vitalnije.

Samo zdrav čovek može biti srećan. Kako je divno što se priroda pobrinula i poklonila nam mnogo prirodnih produkata zahvaljujući kojima se mogu izlečiti mnoga oboljenja, ili sprečiti njihova pojava. Semena čija su poreklom iz Meksika, Asteci su ih neizostavno koristili.

Ovaj nevorovatno koristan proizvod sadrži 20% proteina, 34% masti, 25% dijetetskih vlakana, a takođe, i značajnu količinu antioksidanata. Posebno su bogati linolenskom kiselinom i drugim omega-3 nezasićenim masnim kiselinama.

Pa, kakva je korist od svih ovih sastojaka?

Za šta su korisne semena čija:

Smanjenje težine

Pošto ova semena apsorbuju dosta vode, odmah nakon sto dospevaju u želudac, kod čoveka se stvara osećaj sitosti. Konzumirati ove semenke znači brzo i efikasno mršaviti bez štete po zdravlje, jer u sebi sadrže sve neophodne vitamine i hranljive sastojke. Nestaje želja za nezdravom hranom, što takođe, nije zanemarljivo.

Moćan izvor kalcijuma

U semenkama čija nalazi se pet puta više kalcijuma, nego u mleku, i dva puta više kalijuma, nego u bananama. Za vegetarijance ovaj produkt je, jednostavno, nezamenljiv. Svako ko želi svoj organizam obogatiti kalcijumom, treba da proba ove semenke – organizam u potpunosti apsorbuje kalcijum iz ovih organskih semenki. Više neće biti nikakvih problema sa krhkim kostima, lošim noktima i kosom.

Omega-3 masne kiseline to je – lek

Semena čija obiluju masnim kiselinama, isto tako kao i crvena riba. Podsetićemo se svojstava ovih kiselina: one snižavaju nivo holesterola, poboljšavaju rad srca, pomažu da se izborite sa depresijom i poremećajima raspoloženja. Masne kiseline doprinose radu našeg mozga i odlično se odražavaju na našoj koži.

Večna mladost

Ova neprevaziđene semena sadrže ogromnu količinu antioksidanata, koji doprinose mlađem izgledu nazavisno od godina, i zaštiti od infektivnih oboljenja. Koncentracija antioksidanata u ovim, naizgled jednostavnim semenkama, veća je nego kod borovnice i aronije.

Energija

Za sve koji se bave sportom, i vole specijalne dodatke ishrani koji povećavaju energetski resurs za efikasnije treninge, ova semena su veoma korisna. Ona sadrže istu količinu korisnih materija , koliko i proteinski kokteli, koji se piju sa ciljem dobijanja mišićne mase ili bolje izdržljivosti. Odličan produkt za sportiste!

Kako konzumirati semena čija:

3-4 supene kašike dnevno – to je količina semenki koja je najblagotvornija za vaš organizam.

Možete početi sa jednom supenom kašikom i postepeno povećavati količinu unosa. Semenke su neutralnog ukusa, možete ih dodavati u sva jela: čorbe, kaše, supe, jogurt, posipati salate. Ove semenke imaju duži rok trajanja, što je, takođe, bitno.

Probajte dodati u ishranu ova dragocena semena, i ubrzo ćete primetite kako će se vaše zdravlje poboljšati.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *