SAVJET DOKTORA: “Dajte djeci da jedu masnoće: sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hljeb, bolje je bilo šta nego da im date…”

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

“Apsolutno ne vjerujem u dijete. Nije mi normalno da neko za deset dana izgubi veliki procenat masnoće. Jetra je jako važan organ, ona grije krv. Ona je ključna za naš organizam, a dijete utiču na loše funkcionisanje jetre, a samim tim i na loše funkcionisanje organizma. Sve je u ishrani”, kaže Čubrilo, piše “Pink“…
Stručnjak je poseban akcenat stavio na ishranu kod djece.

“Naša djeca jedu previše, jedu često i to hranu koja brzo podiže nivo insulina. To je začarani krug koji na kraju rezultira nakupljanjem vode. Dajte djeci da jedu masnoće: sir, punomasni sir, kajmak, ajvar, namažite na hljeb, ne mora biti integralni, bilo koji, običan hljeb, bolje je bilo šta nego da im date slatkiš”, kaže Čubrilo, konstatujući da u dječjem uzrastu mast hrani organizam.

On kaže da djeca mogu da jedu i kečap i pizzu, ali da mora da se obezbijedi sistem varenja da ta pizza ne ostane u crijevima.
“Ukoliko dijete ima normalno odrastanje, ishranu, stvara se zdrav organizam i svi organi funkcionišu kako treba. Zato mogu da pojedu i nešto nezdravo ponekad, ne treba ništa braniti djeci da jedu”,
kaže stručnjak i dodaje da je svaka dijeta kojom spriječavate veliki unos hrane korisna dijeta.
–Izvor:pink.rs

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *