NE TRUJTE SE ANTIBIOTICIMA: Evo kako da bakterije u želucu izliječite ovim lijekom

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Muka u želucu, brz osjećaj sitosti, mučnina, povraćanje, nadimanje i pečenje u gornjem dijelu stomaka simptomi su koji mogu da ukažu na prisustvo bakterije u želucu.

Tom bakterijom je zaraženo više od 50 procenata populacije u svijetu, piše “Novi”

Oslobodite se bakterije u vašem želucu uz ovaj jako efikasan prirodni lijek.

Smokve u maslinovom ulju su najbolji prirodni lijek za bakterije u želucu.

Da bi napravili ovaj lijek od smokava jednostavno u jednu staklenku stavite suhe smokve, koje zatim prelijete domaćim maslinovim uljem, nerafiniranim.

Smokve možete izrezati na 4 dijela, da bi bolje otpustile svoje sastojke u ulju.

Pustite smokve da odstoje u ulju barem 40 dana, pa onda krenite sa terapijom. Uzimajte svako jutro na prazan želudac po jednu smokvu. Valjalo bi da uz svaku pojedenu smokvu zagrabite i jednu žlicu maslinovog ulja u kojem stoje smokve.

Da bi izlječenje bilo bolje i više učinkovito, potrebno je da i svoju ishranu uskladite sa liječenjem. Jedite isključivo kuhanu blagu hranu bez previše začina naročito onih ljutih. Nemojte jesti kiselo, a izbjegavajte i masno meso, a naročito suhomesnate proizvode.

Hranu pripremajte na maslinovom ulju koje je prirodno, ne prerađeno.

Maslinovo ulje i smokve glase kao jako efikasan lijek protiv bakterija u želucu. Iskustva govore da kombinacija smokava i maslinovog ulja liječi, osim bakterija u želucu i neke druge bolesti poput neplodnosti, hemoroida, sva crijevna oboljenja, zatvor, bronhitis, astmu i još neke druge.

Za to vrijeme smokve bi trebale upiti većinu ulja. Poslije četrdeset dana uzimat čete po jednu smokvu prije svakog jela.

Mješavina smokava i maslinovog ulja je odlična i kod liječenja zatvora, stomačnih problema, bronhitisa, astme, anemije, a pomažu i kod problema sa plodnosti. Bogate su kalijumom, vitaminima vlaknima,jačaju srce i potiču zdravlje kože.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *