Imate KVRŽICU na vratu, leđima ili iza uha? EVO ŠTA TO ZNAČI…

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

U većini slučajeva, ljudi se odluče za uklanjanje zbog infekcije ili jednostavno zbog estetskih razloga. Iako postoje medicinske metode za uklanjanje, postoji i mnogo prirodnih lijekova koji su jednako efikasni, piše “Megagiga“…

Jabučni ocat

Ovo je vrlo koristan alat u uklanjanju ciste. Naime, on štiti kožu od bakterija i uništava infekciju. Nanesite malo octa direktno na ugroženo područje i pokrijte ga nekim povezom.

Uradite to svaki dan tokom sedam dana dok se ne stvori tvrdi sloj kože preko ciste koji je potrebno ukloniti i dopustiti cisti da se izlije. Čistiti ovo područje u roku od sedam dana, a uskoro će nova koža početi rasti.

Maslačak

Ciste se mogu liječiti sa kašikom maslačka pomiješanog sa malo ljubičice. Staviti smjesu u vodu da kuha 45 minuta. Zatim procijediti sadržaj i piti 4 puta dnevno tokom narednih 10 dana. Možete i primijeniti smjesu direktno na ciste za olakšanje.

Aloe Vera

Nanesite sok aloe vere direktno na ciste ili ga pijte.

Mlijeko

Namočite vrećicu od čaja u mlijeko i stavite na cistu da odstoji preko noći. Redovna primjena će smanjiti veličinu grude i pomoći da se brže izliječi.

Ricinusovo ulje

Nanesite malo ricinusovog ulja na ciste i pokriti ga s toplom vrećicom vode ili krpom. Preko noći, cista će smanjiti veličinu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *