PISMO JEDNE DOMAĆICE: Čisti samo koliko moraš – Podijelite ovo sa svim prekrasnim ženama…

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Zapamtite da naslaga prašine štiti drvo koje se nalazi ispod. Kuća postaje dom kada na namještaju možete ispisati – ‘Volim te’. Znala sam svakog vikenda provesti bar 8 sati čisteći, jer sam htjela da sve bude savršeno, za slučaj da neko navrati do mene. Konačno sam jednog dana shvatila da niko nije došao – svi su bili negdje napolju, živeći i zabavljajući se.

Danas, kad me ljudi posjećuju, ne moram im objašnjavati stanje svog doma, svi su uglavnom zainteresovani za stvari koje sam radila i radim dok živim i zabavljam se. Ako to još niste shvatile same, molim da poslušate ovaj savjet. Život je kratak. Uživajte ga!

Čistite koliko morate…. zar ne bi bilo bolje da naslikate sliku, ili napišete pismo, ili ispečete kolače, ili zasadite cvijet, naučite razliku izmedju ŽELIM i MORAM?

Čistite koliko morate… ali nemate previše vremena…. sa rijekama koje možete preplivati, planinama na koje se želite popeti, muzikom koju želite čuti, prijateljstvima koje želite zadržati, i životom koji želite živjeti…

Čistite koliko morate, ali život je tamo napolju, sa suncem u vašim očima, vjetrom u vašoj kosi, pahuljama snijega na vašem licu, kapima kiše…. Ovaj dan se neće ponoviti!

Čistite koliko morate, ali imajte na umu… Starost će doći, i ona nije ljubazna… a kad umrete, a umrijeti se mora… vi sami ćete napraviti samo još više prašine… Podijelite ovo sa svim prekrasnim ženama u vašem životu.”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *