NJEMAČKO SELO POZIVA MLADE PAROVE DA SE DOSELE: Nude Besplatnu Zemlju I Poslove, Ali Postoji Jedan Uslov

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Nemačke vlasti smatraju kako bi prihvatanjem mladih bračnih parova s decom mogli bar donekle rešiti problem u vezi sa sve starijim stanovništvom
Zbog sve starije populacije mnoga manja mesta u Nemačkoj, među kojima je i selo Otenštajn na severu Nemačke, došla su u situaciju da zatvore škole jer nemaju dovoljno učenika. Čelnici ovog nemačkog sela stoga pozivaju mlade bračne parove s decom da se dosele u ovo mesto gde će imati prijatan i miran život.

Kako piše Fajnenšl Tajms, nemačke vlasti poslednjih decenija intenzivno rade na privlačenju mladih porodica iz drugih zemalja kako bi rešili sve izraženiji problem starenja.
Prema poslednjim podacima Ujedinjenih nacija (UN), broj stanovnika u zemlji do 2050. godine biće smanjen na 74,5 miliona.
Procenat Nemaca do 15 godina mogao bi pasti na 13 posto, što bi bilo među najmanjim brojem mladih u jednoj zemlji u svetu. Broj osoba u Nemačkoj iznad 60 godina, prema procenama, mogao bi porasti sa 27 na 39 posto.

– Demografske promene su jedan od najvećih izazova Nemačke – rekao je ranije ove godine Volfgang Šojble, ministar za finansije.
Nemačke vlasti smatraju kako bi prihvatanjem mladih bračnih parova s decom mogli bar donekle rešiti problem u vezi sa sve starijim stanovništvom, prenosi Buka.com.
Izvor: magazin.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *