Stravična oluja se približava BiH: Apokalipsa zahvatila Italiju, Sloveniju i dijelove Hrvatske!

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Pijavica, led, grad, kiša i vjetar proteklih par sati haraju Italijom i dijelom Slovenije, a ta bi se oluja uskoro mogla premjestiti i u naše krajeve.

Facebook stranica “Severe Weather in Europe” prepuna je video snimci i fotografija dramatičnog nevremena koje u ovim trenucima ruši sve pred sobom u pojedinim italijanskim gradovima i predjelima.

Posebno je dramatična snimka pijavice na Gardskom jezeru. Ponegdje je zabilježen i grad pri kojoj je padao led veličine jajeta, uglavnom u Italiji no i u Ilirskoj Bistrici u Sloveniji.

Prema dosadašnjim izvještajima, najveću snagu nevrijeme je pokazalo na sjeveru Italije. Kako pojašnjava ekipa IstraMeta, tri ogromne superćelije razvile su se u bližem susjedstvu.

“Pratimo kretanje sustava iz minute u minutu. Postupno je počela probijati bura i tramontana”, kažu. Nakon ekstremnih vrućina, promjena vremena osjeća se i u Hrvatskoji Bosni i Hercegovini.

Kako se približavamo noći raste i mogućnost razvoja jakih oluja na području većeg dijela Balkana. Naročito se to odnosi na područje Zagreba te većeg dijela kontinenta, gdje se očekuju snažni pljuskovi s grmljavinom

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *