Najstarija porodilja u Srbiji sretna: Vratio joj se muž Šerif i odlučio da će priznati bebu

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Muž najstarije porodilje u Srbiji, šezdesetogodišnje Atife Ljajić, Šerif vratio se svojoj supruzi i odlučio je da prizna kćerku Alinu koja je rođena prije nešto više od mjesec dana iz petog pokušaja vantjelesne oplodnje.

On je ranije kazao da zbog bolesti i starosti, ali i pritisaka rođaka, kao i konstantnog prebacivanja okoline, neće priznati devojčicu jer joj nije biološki otac, ali se ipak pokolebao.

– Vjerujte, nije mi bilo lako. Trpio sam pritiske okoline, ali i porodice i djece iz prvog braka koja žive u Turskoj. Ipak, pričao sam sa Atifom i riješio da ostanem i budem joj podrška, kao što sam bio i do sad, naročito tokom trudnoće. Dat ću sve od sebe i da brinem o Alini, borit ćemo se, iako mi je zdravlje narušeno – poručio je Šerif za Blic.

Ostanak muža i njegova odluka da maloj Alini da svoje prezime Nokić, obradovali su Atifu.

Međutim, kaže da su brojne brige ostale.

– U posljednjih mjesec dana, zvao me je veliki broj ljudi, čestitali na hrabrosti, pomogli koliko su mogli. Uplaćeno mi je oko 90.000 dinara, a i lokalna samouprava Novog Pazara je obećala da će nam pomoći sa još 100.000 dinara – ohrabrena je Atifa.

Međutim, uskoro će sa Šerifom i Alinom morati potražiti novi smještaj, jer sadašnji, kako kažu, nije adekvatan za život bebe.

– Ovaj plaćamo 80 eura, ali ćemo do septembra morati dnaći novi stan, veći i sa boljim grijanjem kako mi se Alina ne bi prehladila. Zato će nam biti potrebno više novca, a oboje smo trenutno bez primanja – ističe Atifa.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *