MUFFINS-MEDENO SRCE

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Vec sam juce ispod slike napisala da recept za posno medeno srce imam sigurno vise od dvadeset godina i pravila sam ga toliko puta da mi je zao sto se nisam prijavila za Ginisovu knjigu rekorda…Sve se menja i modernizuje pa sam i ja pozelela da ukus tog divnog kolaca pretvorim u muffins i pokazalo se kao odlicno ! Na coolki vec ima puno recepata ali kako me Anjii pitala pisem svoju verziju i unapred se izvinjavam ako takav recept vec postoji ! Za tebe Anja moja draga

Sastojci
Mera je Solja od 2dl
Jedna ipo solja sećera ( kristal)
Jedna ipo solja vode
Tri solje brasna
1 kesica Praska za pecivo Docela
1 kesica Vanilin šećer Dolcela
1 kasicica Sode bikarbone Dolcela
1 kesica Cimeta Podravka
4 pune kasike pekmeza od kajsije
Pola solje ulja
Za glazuru
200gr cokolade za kuhanje
3 kasike ulja
Malo vode, kasika
3-4 pune kasike pekmeza od kajsije
Malo cokoladnih i sarenih mrvica

Priprema
1.
Vodu,secer, vanilin secer,brasno pomesano sa praskom za pecivo,cimet,sodu bikarbonu,ulje i 4 pune kasike pekmeza od kajsije polako sjediniti mesajuci da dobijete kompaktnu masu.Ja to radim rucno,prvo varljacom pa onda zicom.

2.

Silikonske kalupe za muffins napuniti dve trecine.Rernu zagrejati na 200 stepeni.Pre nego sto stavite da se peku smanjiti na 180 stepeni.Ja pecem sa ukljucenim ventilatorom.Prilagodite vreme pecenja jacini i snazi vaseg sporeta.Nikako ih nemojte prepeci ! Predlazem trik sa cackalicom kao siguran metod.Ako vam cackalica ostane suva i cista kolaci su gotovi.
Jos tople premazite ih pekmezom od kajsije.

Glazuru radite na nacin na koji najvise volite.Ja to radim tako sto na pari lagano otopim cokoladu,dodam kasiku vode,zavisi od kvaliteta same cokolade i tri kasike ulja.Dobro promesam da se sjaji i bude sredje gustine.Sacekam minut pa zatim lagano svaki muffin umacem u nju i ostavljam da se polako hladi posipajuci ih raznim ukrasnim i cokoladnim mrvicama.
Vi ih mozete ostviti da budu samo cokoladni ili ih ukrasite po vasoj zelji.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *