Ova baka 50 godina nije otišla ljekaru: Otkrila recept sa kojim već godinama čuva svoje zdravlje!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Kada je jedna naša čitateljica saznala za ovaj recept, odmah je odlučila da ga isproba, obzirom da je čula kako nas štiti od raznih oboljenja. Čim je isprobala uvjerila se da zaista djeluju, pa je onda poželjela da podjeli recept sa svima nama, kako bi pomogla ljudima da sačuvaju svoje zdravlje.

Ljekarima ljudi idu najčešće zbog prehlade i gripe.

Jedna starica već 50 godina nije otišla ljekaru na pregled, jer cijelo to vrijeme priprema sebi ovaj napitak i pomoću njega ojačava imuni sistem organizma.

Sa ovim lijekom možete da se izborite sa prehladom, odnosno da smirite upalu i na kraju potpuno izliječite. Također, pomaže kod uklanjanja glavobolje i kašlja.

Priprema se veoma lako, a njegova prednost je i što je jako ukusan.
Potrebni sastojci:

čaša vode
čaša šećera
1/2 limuna
kašika meda
kašika đumbira u prahu
kašika karanfilića
šećer u prahu
Priprema:

U posudi pomiješajte vodu i šećer, izmiješajte malo pa onda dodajte i limunov sok, te po kašiku meda, đumbira i karanfilića. Smjesu stavite da kuha na laganoj vatri, te kada počne kuhati, smanjite vatru i ostavite da odstoji još 20-tak minuta, s tim da trebate miješati.

Smjesa koju trebate dobiti mora biti gusta i tamna. Skinite je da se ohladi i onda pripremate bombone.

Napravljene bombone stavljate na pleh u koji ste stavili i papir za pečenje. Pustite da se ohlade 20 minuta, te onda po njima pospite šećer u prahu. Ovo je definitivno najbolji način da pobijedite prehladu i gripu.

Izvor: 5do12

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *