DOMAĆE ŽELE BOMBONE DETALJAN RECEPT SA SVIM CAKAMA!!!

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Malo će vas boleti ruke ali isplati se verujte mi. Samo nabavite dobar štirak i pola posla je gotovo.

SASTOJCI
3l vode
2,10kg šećera

250g kvalitetnog štirka ( nekad smo koristili samo VINIL )
1 kesicu limuntusa
4 ulupana belanca
esencije po želji
još šećera da se uvalja gotov žele

PRIPREMA
U šerpu sipamo 2 litra vode. U drugoj činiji razmitimo u litri vode prvo samo štirak a onda dodamo i šećer razmutimo i sipamo u vodu u šerpi kad proključa. Mešamo neprestano 1 sat. Zatim dodamo limuntus i nastavimo da kuvamo još jedan sat uz neprestano mešanje. Zovite kod sebe drugarici, kumu ili mamu kao ja da vam pomogne jer će vas ruke zaboleti. Dok meša vaša drugarica vi spremite 6 kesica za zamrzivač rasecite ih i namažite sa malo ulja i to tako što ćete namastiti malo ruke i samo blago pređite po najlonu. Poređajte kese po stolu jer ćete morati brzo da radite.

Pred kraj kuvanja umutite belanjke u čvrst sneg bez šećera. Preverite dali vam je masa dosta kuvana tako što ćete kanuti na hladan tanjirić malo mase i sačekajte da se ohladi ako je dosta tvrdo pripremite 3 iste činije sipajte u svaku da bude isto mase a ostavite i u šerpi a šerpu ostavite na ugašenoj rerni. U ove tri činije stavite tri različite esencije i dobro promešajte.

Sada sipajte masu na najlon i razvucite u pravougaonik iz svake činije napravite dva rolata znači imate ukupno 6. Dok vi razmazujete po najlonima vaša pomoćnica nek umeša belanjke u šerpu i onda podelite ovu belu masu na svih šest rolata i odmah uvijte uz pomoć najlona rolate.

Uvaljajte rolate u šećer.
I stavljajte ih na pošećerenu tacnu.
Kad se malo ohladi a to je vrlo brzo secite rolat makazama,
i uvaljajte u šećer.

POSLUZIVANJE
Možete odmah da jedete. Ja sam pravila sa ukusom jagode, banane i limuna a u limon sam stavila malo plave boje da bih dobila zelenu. Nadam se da sam vam dobro objasnila, samo nisam stigla da slikam dok smo ih razvlačili na filiju pošto to mora da se radi brzo.
Ako pravite od pola mere onda se kuva 1 sat.

Izvor: coolinarika.com

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *