4 tačke na telu koje će vas sigurno osloboditi suvišnih kilograma

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Akupresura – nije nadrilekarstvo, i nije nešto nejasno, to je kompleksna medicinska tehnika.

Akupunktura i akupresura, već hiljadu godina pomažu ljudima da se reše zdravstvenih problema. Ukratko, logika je u tome da je svaki organ našeg tela direktno, pomoću energetskih kanala, povezan sa određenim tačkama na telu.

Zato, ako želite poboljšati rad nekih unutrašnjih organa, potrebno je samo pronaći njihovu određenu tačku, i regularno je masirati.

U ovom članku pričaćemo o tačkama, čija će stimulacija pomoći da smršate. Hiljadugodišnja proverena praksa! Ako se budete pridržavali ove rutine, vaš metabolizam će postati brži.

Kao rezultat toga, postaćete mnogo energičniji u toku dna, a suvišna masnoća počeće polako da se eliminiše i da se prekida njena akumulacija. Počećete kontrolisati svoj apetit i stvorićete potpuno nov, zdrav način pogleda na život.

Tačke na telu koje će vas osloboditi suvišnih kilograma:
1. Tačka na uhu.


Masiranje ove tačke obezbeđuje ubrzanje metabolizma, što doprinosi gubljenju na težini u svim delovima tela. Treba je masirati palcem u trajanju 3 minute tri puta dnevno, sa istim pritiskom na uho. Nakon masaže primetićete kao da u vašem telu ima više energije. Takođe, uklanja neprijatne simptome umora ruku, nogu, ramena i stopala.

2. Tačka na licu.

Ova tačka se nalazi tačno između nosa i gornje usne. Potrebno ju je stimulisati dva puta dnevno, po 5 minuta. Takva masaža pomaže kontrolisanju osećaja gladi i nervoze. Ako se prejedate za vreme stresa, ova vežba je – specijalna je za vas!

3. Tačka na ruci.

Ovo je ključna tačka na telu, kroz koju prolaze svi meridijani vaše unutrašnje energije. Masirajući je, oslobađate telo od viška telesne toplote i doprinosite poboljšanju rada creva. Masirajte ovu tačku u toku jednog minuta 2-3 puta dnevno.

4. Tačka na nozi.

Ova tačka je najkorišćenija u akupunkturi. Zove se Zu San Li. Ona, ne samo da poboljšava probavu, već pomaže i u suzbijanju upalnih procesa u celom telu. Zovu je tačkom dugovečnosti ili tačkom protiv stotinu bolesti. Ona se nalazi ispod čašice kolena.

Da biste je pronašli, pokrijte koleno dlanom iste ruke. Tačka se nalazi između završetaka malog i domalog prsta, u vidu manjeg udubljenja između kostiju. Svakodnevna masaža tačke Zu San Li u večernjim časovima pogodna je za gubitak težine – 400-500 grama nedeljno.

Masirajte je 9 puta kružnim pokretima u smeru kazaljke na satu na svakoj nozi, naizmenično (9 puta na jednoj, pa 9 puta na drugoj). I tako 10 minuta, ukupno (po 5 minuta na svakoj nozi). Ali, nemojte masirati direktno pre spavanja, da ne biste izazvali nesanicu. Kod pritiska na ovu tačku treba da osetite blagu nelagodnost, čak i lak bol, u suprotnom nećete postići željeni efekat.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *