100% NIJE LAŽ – OVA ZEMLJA POZIVA BALKANCE DA BERU JABUKE: Dnevnica je 160 eura!

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Novi Zeland je veliki proizvođač voća, a naročito jabuka. Međutim, ova daleka zemlja se svake godine suočava sa nedostatkom sezonskih radnika, pa se pretpostavlja da će isti slučaj biti i ove godine.
Kompanije ističu kako se radi naporno, po potrebi i duže od osam sati dnevno, da su berači plaćeni po učinku i da se dnevno može zaraditi i do 160 evra.

Prema pisanju stranih medija, spekuliše se da će Novom Zelandu ove godine nedostajati nekoliko hiljada sezonskih radnika koji bi šest dana u nedelji u dve smene brali i pakovali jabuke i kivi.
Zavisno od područja gde se nalaze voćnjaci, berbe počinju krajem februara i traju do sredine maja. Tamošnji voćari zato traže od svoje Vlade da odobri dolazak većeg broja sezonskih radnika iz celog sveta, koji bi, uz pomoć turističke vize došli na Novi Zeland i pomogli u berbi.

Šanse za posao su veće ukoliko imate vozačku dozvolu, a poželjno je da sezonski radnici znaju bar osnove engleskog jezika. Važno je i dobro zdravstveno stanje, kao i mnogo drugih pojedinosti.
Novozelandski portal “pickthevorld.org” piše kako je u toj državi garantovana najniža satnica, tako da niko ne može zaraditi manje od 14,75 dolara po satu.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *