Dvije rečenice koje mu je konobar napisao na RAČUNU ostavile su ga bez teksta. A i vas će…

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Taman se spremao otići na večeru u restoranu kada se dogodilo nešto što mu je zauvijek promijenilo život.

Ljude poput Akhilesha Kumara ne srećete svaki dan. Na prvi pogled, to je običan čovjek, koji radi u marketingu jedne kompanije sa sjedištem u Dubaiju.

Međutim, zadnji puta kada je išao poslom u Indiju, napravio je nešto što je ostavilo dubok trag u njegovom srcu i srcima gladne djece, koju je tamo zatekao.

Akhilesh je otsjeo u hotelu Sabrina. Taman se spremao otići na večeru u restoranu kada se dogodilo nešto što mu je zauvijek promijenilo život. Dok je sjedio uz prozor restorana, pogledao je na ulicu. Ravno u oči gledao ga je par gladnih, dječjih očiju. U grlu mu je zastala “knedla”.

Rukom je pokazao malenom dječaku da uđe u restoran. Mališan je poveo i svoju sestru, piše “Net“…

Kumar im je rekao da sjednu za njegov stol i naruče šta god žele. Djeca su ga poslušala, naručili su, večerali su u tišini. Kada su završili, djeca su otišla oprati ruke u toalet i izašla iz restorana.

Kada je zatražio račun, Kumaru je uslijedilo iznenađenje. Umjesto novčanog iznosa na računu je pisalo:

“Nemamo kalkulator kojim bismo naplatili humanost. Neka ti dobro dobrim bude vraćeno!”, rukom je bilo napisano na računu.

Kumar je pokušao saznati ko je napisao poruku i podmirio račun, ali u restoranu mu to nisu mogli niti željeli reći. Čini se, ipak, da se dobro dobrim vraća.

Izvor:haber.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *