KADA JEDNOM OPERETE KOSU NA OVAJ NAČIN STALNO ĆETE TAKO RADITI!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Za brzo osvježavanje kose ujutro, ako nemate vremena za pranje, možete iskoristiti sprej za suho pranje kose ili, naravno, sodu bikarbonu.

Vjerojatno su vam dosadile dosadne TV reklame koje vas iz dana u dan uvjeravaju kako baš morate kupiti ”taj šampon” koji će za svega tjedan dana vašu tanku i neukrotivu kosu pretvoriti u nevjerojatno lijepu i bujnu. Mislite li da je tako? Osim toga kosu smo navikli prati šamponom i regeneratorom.

No, je li vam ikada palo na pamet napraviti vlastiti šampon? Lako se priprema, a kosa nakon pranja s prirodnim šamponom postaje lijepa, zdrava i sjajna.

Prirodni domaći šamponi sigurni su za upotrebu, a koštat će vas manje od tvorničkih.

Napravite vlastiti šampon

Za kosu srednje dužine i gustoće, dovoljna je jedna žlica sode bikarbone. Za početak, lakše je rastvoriti u vrućoj vodi, a zatim dodati hladnu. Količinski, ukupno – čaša od 200 ml. Sve to napraviti, zapravo je vrlo lako. Nanesite sodu i vode na vlažnu kosu i nježno masirajte po cijeloj dužini. Isperite. Kosa se odlično ispire. Poslije toga ne zaboravite isprati kosu još jednom s „kiselom“ vodom (na 2 l vode dodajte žlicu octa ili soka od limuna), jer postoji potreba za održavanjem kisele sredine kože glave.

Šampon za suho pranje kose

Za brzo osvježavanje kose ujutro, ako nemate vremena za pranje, možete iskoristiti sprej za suho pranje kose ili, naravno, sodu bikarbonu.

Koristite je isto kao i baby puder, stavite malo na korjen kose (ali nemojte preterivati, jer će kosa izgledati bijelo) ostavite nekoliko minuta da djeluje i upija masnoću, pa onda dobro protrljajte kosu, kao kada je perete, i počešljajte se.

Čišćenje četke

Soda bikarbona može poslužiti i za čišćenje vaše četke. Jednostavno otopite četku u zdjeli ispunjenoj toplom vodom i par žlica sode bikarbone, a ukoliko ju želite dezinficirati dodajte malo izbjeljivača.

Izvor: dnevno

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *