SMRŠALA JE 30 KILOGRAMA, JER JE ZA VEČERU RADILA OVU STVAR: Njeno tijelo je sada utegnuto, bez strija i celulita

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ona je uspjela da izgubi oko 30 kilograma za nešto manje od godinu dana, a to je uradila na prirodan način koji ne ugrožava zdravlje

Eli Fisher je uspjela da izgubi oko 30 kilogrma za nešto manje od godinu dana, a to je uradila na zdrav način. Nakon što se ugojila, počela je da se hrani zdravije i da redovno vježba, ali tajna njenog brzog mršavljenja leži u samo jednoj promjeni koja se tiče njenog načina života. Eli je rekla da se ugojila jer je dnevno unosila oko 3.000 kalorija, a nakon gojenja je otkrila da je brojanje kalorija ono što pomaže da se ta navika prekine. Ona je uživala da se razmeće novcem i da jede velike i bogate obroke za večeru, što znači da je za doručak i ručak jela male oboke.

Kada je počela da jede manje večere počela je da mršavi, ona kaže da to ne bi uspjela da nije počela i da vježba, ali na način koji joj je bio zanimljiv i koji je nije iscrpljivao.

”Ovo je bilo čudo za mene, počela sam da jedem zdravu količinu kalorija, nisam bila umorna i radovala sam se kraju svog dana. Način na koji sam to pokušala mi je dao željene rezultate. Nije bilo iscrpljujuće, uradila sam to na prijatan način”. – kaže Eli.

OVO SU NJENI SAVJETI:

Ne pretjerujte!
Eli je brzo shvatila kako može da smanji težinu, za početak ona je vježbala samo po 30 minuta dnevno, ali punim intezitetom. Ona naglašava da se čak ni ne mora vježbati svaki dan, već da osoba mora da nađe način koji joj najviše odgovara. Za Eli je to bilo 30 minuta dnevno.

”Radila sam čučnjeve, trbušnjake, istezanja samo tri puta sedmično. Ako to radite intezivno i 15 minuta je dovoljno da brzo primijetite rezultate”- kaže Eli.

Ona je odabrala nasumične vježbe na Jutjubu, a ono što je činilo da se pridržava vježbanja je bilo to što joj je bilo zabavno.

”Željela sam da nastavim sa vježbanjem kad završim. Prebacivala sam sa videa na video i nastavljala da vježbam”- kaže Eli.

Ne osjećajte se loše što ste se ugojili
Eli se osjećala loše zbog toga što se ugojila, zbog toga ju je grizla savijest kada bi preskočila vježbanje, a uspjela je da smrša tek kada je napravila opušteniji pristup.

”Kada sam prihvatila sve, uspjela sam. Ranije me je pristisak koji sam stvarala samoj sebi sprječavao da dođem do svog cilja” – kaže Eli.

Što je više izgubila težinu, to je svoje vježbe činila prijatnijim. Umjesto toga da se ljuti na sebe što je propustila seriju vježbi, ona bi sela i razmislila o tome i pravila plan kako da ih sljedeći put ne propusti. Eli je na kraju shvatila da može da propusti jedan dan vježbanja da bi se odmorila i da joj takav tempo najviše prija. Tako je počela da vježba samo tri puta sedmično i tada je počela najviše da mršavi.

”Volite sebe. Zaista vjerujem da vježbanje i posvećivanje sebi i svom tijelu predstavlja jedno od najvažnijih pravila za sve one koji žele da smršaju. Naučite da volite sebe” – kaže Eli.

Kada je nakon godinu shvatila da ona svoje tijelo voli onakvo kakvo jeste počela je mršaviti i biti zadovoljna sobom.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *