Vrlo jeftina, a niko je ne kupuje: Ovo je namirnica broj jedan protiv srčanog udara, hipertenzije, moždanog i holesterola!

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Ono što ćemo vam uvijek reći jeste da je veoma bitno da se zdravo hranite. Tako ćete spriječiiti razne bolesti, ali ih i liječiti. Nije dovoljno samo uzimati lijekove, ako se uz to ne pridržavate pravilne prehrane.

Unosite dovoljno vitamina i minerala. Nepravilna prehrana dovodi do povećanja pritiska i holesterola u krvi i time do dijabetesa, srčanih oboljenja i sl.

Također, velik unos soli i masti dovodi do začepljenja krvnih sudova, a time dolazi lakše do moždanog i srčanog udara. Ovdje ćemo govoriti o hurmama koje pomažu snižavanje krvnog pritiska i količine holestreola, piše “Megagiga“…

Hurme (datule) su veoma zdrave i nose veliki broj zdravstvenih prednosti od kojih ćemo navesti sljedeće:

Sadrže velike količine željeza, zato se preporučuju trudnicama i djeci, te onima koji pate od anemije.
Liječe proljev jer imaju dosta kalijuma. Osim toga, pomaže i kod zatvora, potrebno je da samo stavite hurmu u vodu i popijete tu vodu ujutru.
Regulišu krvni pritisak i nivo holesterola u krvi, time sprječavaju začepljenje krvnih sudova. Zbog toga smanjuju rizik od srčanog i moždanog udara, a jačaju srce baš zbog prisustva kalijuma.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *