LJETNA TORTA SA JAGODAMA ZA 10 MINUTA GOTOVA

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

LJETNA TORTA SA JAGODAMA ZA 10 MINUTA GOTOVA

 

Zamislite jednu raskošnu jagodastu tortu koja će očarati vaše čulo ukusa.

Ovaj recept počinje s 500 ml slatke pavlake koju ćete umutiti do savršene kremaste teksture. Dodajte 400 g kisele pavlake i 200 g krem sira, postepeno, uz lagano mešanje, kako bi se svi ukusi sjedinili.

Sada je vrijeme za jagode! Operite, očistite i isjeckajte 500 g svježih jagoda na sitne komade. Dodajte ih u kremastu smjesu i pažljivo ih umiješajte kako bi svaki zalogaj bio bogat okusom.

Oglasi – advertisement

Dok se vaša smjesa hladi, pripremite piškote. Izvadite veću kutiju piškota i nježno ih izrežite na pola po dužini. Potom natopite svaku polovicu u svježe iscijeđeni sok od jagoda.

Sada je vrijeme za slatki finiš! Pripremite 2 kesice želatina prema uputstvu na pakiranju i umiješajte ih u vašu jagodastu smjesu.

 

Stavite polovinu natopljenih piškota na dno tepsije, a zatim prelijte polovinom jagodastog fila. Ponovite ovaj korak s drugom polovinom piškota i preostalim jagodastim filom.

Stavite tortu u frižider preko noći kako bi se svi ukusi proželi i stegli. Sutradan, nježno skinite obod tepsije i obložite tortu umućenom šlag kremom.

Vaša torta je sada spremna za serviranje i uživanje. Uživajte u svakom zalogaju ove sočne, jagodaste poslastice!

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *