Cijela je Jugoslavija namirisala ovu kremšnitu: boljeg je okusa nego što joj ime kaže, a sprema se brzo i jednostavno

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

Cijela je Jugoslavija namirisala ovu kremšnitu: boljeg je okusa nego što joj ime kaže, a sprema se brzo i jednostavno

Za koru:
3 srednja jaja
3 žlice šećera
100 g nasjeckanih oraha
1 žlica brašna
1/2 žličice praška za pecivo

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Za prvo punjenje
6 srednjih žumanjaka
150 g šećera
200 g nasjeckanih oraha
200 g mljevenog keksa
200 g maslaca
150 ml soka od naranče

Za drugo punjenje
6 bjelanjaka
12 žlica šećera (160 g)
1 žlica limunovog soka
6 žlica šećera (80g) za karamel

Kako se priprema?
Za koru pjenasto umutiti jaja i šećer pa dodati brašno, orahe i prašak za pecivo.
Smjesu izlijte u kalup promjera 24 cm, dno obložite papirom za pečenje, poravnajte i pecite na 200°C 10-15 minuta. smiri se.

Za prvo punjenje. Žumanjke i šećer umutiti pjenjačom pa ih staviti u kipuću vodu i kuhati na srednjoj vatri 5 do 7 minuta dok se šećer ne otopi, a žumanjci ne pasteriziraju.

Odmah nakon skidanja s vatre miješajte mikserom oko 2 minute, pustite da se smjesa malo ohladi, malo po malo dodajte omekšali maslac i miješajte dok ne dobijete glatku kremu. Isključite mikser i dodajte nasjeckane orahe i krekere koje ste prethodno pomiješali sa sokom od naranče i sve zajedno izmiješajte kuhačom.

Na ohlađenu koru namažite kremu, poravnajte i stavite u hladnjak dok pripremate drugi fil.
Bjelanjke i šećer (12 žlica) istucite pjenjačom, posudu stavite u kipuću vodu i kuhajte na srednjoj vatri oko 5 minuta dok se bjelanjci ne pasteriziraju i šećer ne otopi.

Maknite s vatre i miksajte mikserom dok ne dobijete prilično gust umak. staviti na čekanje
U lonac staviti 6 žlica šećera, otopiti na jačoj vatri i kuhati dok se ne karamelizira.

Šaumu dodajte karamel malo po malo i miješajte mikserom na velikoj brzini dok se sve ne sjedini dok ne dobijete prilično čvrst šaum. Odmah rasporediti preko kore, filovati i zagladiti.
Kolač odmah režite jer će površina biti skorena i teško će se rezati. Nakon rezanja stavite u hladnjak. Sada ga možete jesti

BONUS:

Svaku večer ovu mješavinu namažem na zube i oni postaju bjelji: karijes nestaje, kao rukom odnesen, jeftino rješenje bez odlaska zubaru

Protiv karijesa možete se boriti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a to je kokosovo ulje. Zdravlje vaših zubi je jako važno jer ako vaši zubi nisu zdravi, nije zdrav ni cijeli organizam.

Naravno, svi želimo imati što ljepše zube. No, zbog toga smo često skloni vjerovati reklamama i kupovati razne kemijske proizvode koji su vrlo štetni za naše zdravlje. Na primjer, mnogi ljudi koriste olovke za izbjeljivanje zubi i tekućine za ispiranje usta koje su pune štetnih tvari.
Protiv karijesa možete se boriti koristeći jedno od najzdravijih ulja, a to je kokosovo ulje. Ne sadrži kalorije, a ima antibakterijska i antikancerogena svojstva pa se preporučuje za liječenje mnogih bolesti.

Osim toga, to je prirodan i zdrav način za izbjeljivanje zubi. Pomoći će vam eliminirati i spriječiti karijes.
Dovoljno je uzeti 2 žlice ovog ulja i držati ga u ustima dok ne dođe do svih dijelova i zuba. Protresite nekoliko minuta, ispljunite i isperite. Nakon nekoliko primjena primijetit ćete vidljiva poboljšanja.

Osim toga, kako bi vaši zubi bili zdravi što je dulje moguće, morate jesti mnogo hrane bogate vitaminima i vlaknima poput voća, orašastih plodova i povrća.
Najbolje su jabuke, banane, prokulice i grašak.

Jedite cjelovite žitarice. Sadrže velike količine vitamina B i željeza. Osim toga, cjelovite žitarice sadrže magnezij, mineral koji pomaže u apsorpciji kalcija i jača zube.
Ako želite dobiti više vitamina D iz obroka, jedite više plodova mora.

soda bikarbona
Nanesite malo paste za zube na četkicu i umočite je u sodu bikarbonu. Četkajte zube polako i temeljito najmanje dvije minute, zatim isperite vodom. Nakon toga operite zube samo pastom za zube. Ponovite ovaj postupak dva puta mjesečno.

jagoda
Jagode su voće koje se stoljećima koristi za njegu i izbjeljivanje zubi. Sadrže AHA, koje su prirodni izbjeljivači zubi. Jagode zgnječite vilicom, zatim nanesite na četkicu za zube i njome operite zube. Zatim ga očistite pastom

banana
Unutrašnjošću kore banane masirajte zube i desni najmanje dvije minute, a zatim korom operite zube. U trenu ćete primijetiti nevjerojatne rezultate. Sastojci u kori mogu ukloniti mrlje na zubima uzrokovane hranom i pićem.

Budite oprezni s bakinim receptima
Postoje mnoge tehnike izbjeljivanja zubi koje mogu oštetiti zubnu caklinu i uzrokovati više štete nego koristi, stoga ih ne biste trebali koristiti prečesto. Uvijek budite oprezni i dobro se informirajte prije korištenja ovog ili sličnih bakinih domaćih recepata.

Probajte i ovu smjesu

Za pripremu će vam trebati:
– 1/4 žličice kokosovog ulja
– 1/4 k. žlica kurkume u prahu
– 1/4 k. žlica morske soli

Pripremiti:
Sastojke pomiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu, zatim je nanesite na četkicu i temeljito očistite zube.
Nemojte žuriti s ispiranjem usta. Pričekajte 2-3 minute da smjesa počne djelovati. Zatim operite zube svojom uobičajenom pastom za zube.
Osim svojih terapeutskih svojstava, ova mješavina će izvrsno djelovati na cjelokupno stanje Vaših zuba, izbjeljivati ​​ih i jačati.

 

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *