BOLJE OD PICE… Samo narendajte 3 sveže tikvice. Lako, jeftino i ukusno

Slana jela
Podijelite sa prijateljima!!!

BOLJE OD PICE… Samo narendajte 3 sveže tikvice. Lako, jeftino i ukusno

Doživite čisti užitak i šarm ove torte od tikvica, kulinarskog remek-djela koje se pokazalo ne samo kao zgodan i jeftin izbor, već i kao izvanredna zamjena za uobičajenu pizzu.

 

Predstavljajući živopisne okuse svježe ubranih tikvica, ukrašenih asortimanom zelenog zelenila i ukusnog cheddar sira, ovaj izuzetni recept predstavlja ljupko sredstvo za uživanje u lisnatom povrću.
Idealno za svako doba dana, krenimo na ovo zdravo i ukusno putovanje.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
Za pripremu ovog jela biće vam potrebni sledeći sastojci:

3 rendane tikvice,
1 sitno seckani crni luk,
1 rendana šargarepa,
1 sitno seckana crvena paprika,
seckani peršun po ukusu,
3-4 kašike (25 ml) biljnog ulja,
1 kašičica soli,
1 kašičica crnog bibera,
3 jaja,
1,5 šolje (300 ml) mleka,
2 šolje (240 grama) brašna i
150 grama rendanog cheddar sira.

KAKO SE PRIPREMA?

Prethodno zagrejte rernu: Počnite sa zagrevanjem rerne na 200°C (392°F). Podmažite pleh sa malo biljnog ulja ili obložite papirom za pečenje.

Mešano povrće: U velikoj posudi pomešati rendane tikvice, luk, šargarepu, crvenu papriku i peršun. Posolite i pobiberite i promiješajte da se povrće ravnomjerno začini.

Pripremite smesu: U posebnoj posudi umutite jaja, a zatim umutite mleko. U ovu smjesu postepeno dodavati brašno uz stalno miješanje da ne bi došlo do grudvica dok ne dobijete glatku smjesu.

Mešavina: U činiju sa izmešanim povrćem sipajte mešavinu jaja i brašna. Mešajte dok povrće ne bude dobro obloženo testom.

Dodajte sir: Polovinu naribanog cheddar sira umiješajte u smjesu, a ostatak ostavite za kasniji preljev.

Prvo pečenje: Smesu sipati u pripremljenu posudu za pečenje i ravnomerno rasporediti. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 35 minuta.

Dodajte još sira i ponovo pecite: Nakon prvog pečenja, pažljivo izvadite pleh iz rerne i pospite preostalim cheddar sirom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.

Za posluživanje: Pustite da se tikvice malo ohlade prije rezanja. Poslužite toplo i uživajte u topljenom siru i mekom povrću u svakom zalogaju.

Oglasi – Advertisement

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *