LIMUN, BIJELI LUK I SIRĆE: Izuzetno moćna mješavina koja čisti najgore srčane blokade i održava zdravlje arterija…

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

LIMUN, BIJELI LUK I SIRĆE: Izuzetno moćna mješavina koja čisti najgore srčane blokade i održava zdravlje arterija…

Izuzetno moćan recept…
Mješavina limunovog bijelog luka – Možda razmišljate o korištenju ovih super zdravih sastojaka da začinite ribu ili napravite domaći preljev za salatu. Pa, nećemo o tome.
Ove dvije namirnice su vjerovatno neke od najzdravijih namirnica na svijetu. Limun i bijeli luk bogati su zdravim hranjivim tvarima i imaju mnoge zdravstvene prednosti za ljudski organizam.
Dakle, jedan od načina na koji ova moćna i zdrava kombinacija može pomoći je poboljšanje zdravlja vaših arterija.
Kada su nivoi LDL, ili lošeg holesterola, previsoki, on se može nakupiti u zidovima arterija. To smanjuje protok krvi i dovodi vas u opasnost od srčanog ili moždanog udara.
Postoje lijekovi koji vam mogu pomoći kod ovog stanja, ali zašto ne koristiti prirodno rješenje? Oni su korisniji i nemaju nikakvih nuspojava. Na primjer, jedenje više bijelog luka i limuna je dobro za vas i može pomoći u snižavanju lošeg kolesterola, ali i dalje neće zamijeniti pravi lijek vašeg ličnog liječnika, ali će vam svakako pomoći.
Mješavina limuna i bijelog luka – savršena za uklanjanje srčanih blokada:
prvi metod:
sirovina:
1 šolja limunovog soka
1 šolja soka od đumbira (đumbir nasjeckajte i iscijedite potreban sok)
1 šolja soka od belog luka (beli luk iseckati i iscediti potreban sok)
1 šolja jabukovog sirćeta

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa
uputiti:
Prvo morate pomiješati sve navedene sastojke i kuhati pola sata.
Zatim, kada je to urađeno, smjesu treba ostaviti da se ohladi.
Kada se ohladi, dodajte 3 šolje prirodnog meda.
Ovu smjesu treba prebaciti u teglu i staviti u frižider.
kako koristiti:
Trebalo bi da uzimate jednu supenu kašiku ove mešavine svako jutro pre doručka.
Drugi metod:
sirovina:
6 limuna (oguljenih), narezanih na male komadiće
30 čena belog luka, isečenog na kriške
uputiti:
Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte. Zatim smjesu sipajte u posudu i dodajte 2 litre vode. Pustite da provri i kuvajte 5 minuta.
Zatim skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Kada se ohladi, procijedite tečnost i prebacite je u staklenu flašu. Trebali biste baciti ostatke. Smesu čuvajte u frižideru.
kako koristiti:
Treba piti 50 ml dnevno tokom 3 nedelje. Tada bi trebalo da uzmete 1 sedmicu pauze. Nakon toga treba ponovo piti 50 ml dnevno tokom 3 nedelje.
bilješke:
Ovu metodu čišćenja možete ponoviti svakih 6 mjeseci.
Treći metod:
Sve što treba da uradite je: Počnite tako što ćete u blender staviti 3 limuna i 15 čena belog luka. Zatim dodajte vodu po potrebi i promiješajte.
bilješke:
Ako želite, dodajte malo šećera po ukusu. Sipajte smjesu u metalnu posudu. Zatim ponovite isti postupak sa još 3 limuna i 15 čena belog luka. Kada završite sa drugom smesom, u blender treba dodati litar vode i tu vodu sipati u šerpu.
Zatim stavite lonac na šporet i prokuhajte. Kada počne da ključa, smanjite vatru na srednju i kuvajte 5 minuta. Kada je gotovo, procijedite smjesu i sipajte je u drugu posudu. Sada, kada je sva tečnost u posudi, ostavite da se ohladi.

Kada se smjesa ohladi, pomoću cjedila i lijevka sipajte je u mason teglu. Može potrajati neko vrijeme da smjesa prođe kroz filter.
Dobićete otprilike 3 do 4 litre ovog lijeka. Bocu morate čuvati u frižideru.
zapamti:
Nemojte koristiti plastične boce. Plastične boce koje sadrže tople tekućine mogu uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme. Čestice plastike u boci dospeju u tečnost. Preporučujemo da koristite samo staklene boce.
kako koristiti:
Prvo, trebalo bi da pijete 1 šolju ovog leka svaki dan tokom 3 nedelje. Onda bi trebalo da uzmete nedelju dana pauze. Nakon 1 nedelje odmora, trebalo bi da pijete 1 šolju dnevno u naredne 3 nedelje.
bilješke:
Ova metoda je toliko efikasna da preporučujemo da je radite samo jednom godišnje ili u bilo koje vrijeme ako mislite da je između tretmana prošlo dovoljno vremena.
Ako želite, možete zagrijati tekućinu ili čak dodati malo vode ili leda za osvježavajuće ljetno piće. Ne brinite o mirisu bijelog luka jer ga limun može neutralizirati. Najbolja stvar kod ovog tretmana je što je vrlo jednostavan i lak za izvođenje, a ne košta puno novca.
Postoje neki kućni lijekovi koje svakako trebate pokušati ukloniti blokade srca. Nećete požaliti. Hvala na čitanju i ne zaboravite podijeliti ovaj članak sa svojim prijateljima na Facebooku.
Preporučujemo

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *