Saksije za cvijeće od starih peškira

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Kako su praznici prošli, vreme je da počnemo sa pripremama za proleće, koje je na samo dva meseca od nas…

Iako generalno volimo da dekorišemo naš dom tokom svake sezone, ukrašavanje biljkama i zelenilom nam nekako najviše prija. Činjenica je da u današnje vreme možete kupiti razne vrste saksija u prodavnicama, ali saksija koju napravite sami će biti jedinstvena i unikatna, i samim tim će vam postati još draža. Mi vam ovog puta pokazujemo kako da napravite saksiju od starog peškira i betona.

Ova saksija se veoma jednostavno i lako se pravi. Evo šta vam je sve potrebno:

 

 

-Beton

-Peškir

-Kofa

-Voda

 

 

-Štap za mešanje betona

Koraci za izradu ovakve saksije su prilično jasni sami po sebi i veoma su jednostavni. Savetujemo vam da tokom rada nosite gumene rukavice, jer beton može naškoditi vašoj koži.

Prvi korak je naravno mešanje betonske smese. To treba da uradite po uputstvu koje je ispisano na pakovanju koje ste kupili. Uzmite veliku kofu, sipajte beton u nju i dodajte vodu u skladu sa uputstvima istovremeno mešajući smesu tako da postane glatka. Vodite računa da ne sipate previše vode, jer ne želite beton u preterano tečnom stanju.

Potom, uzmite stari peškir i stavite ga na kofu koju ste okrenuli naopako. Proverite dužinu vašeg peškira pre nego što krenete u rad sa betonom – ćoškovi peškira treba da dodiruju zemlju, ali ne treba preterivati. Ako mislite da je vaš peškir previše dugačak, jednostavno isecite deo koji vam deluje kao višak.

Kada ste završili sa merenjem peškira, stavite ga u kofu sa betonom i pomerajte ga sve dok ne pokrijete smesom svaki njegov deo. Kada završite taj deo posla, ponovo stavite svoj peškir na kofu okrenutu naopako i postavite ga kako vam se dopada. Vodite računa da deo peškira koji stoji na dnu kofe bude ravan, jer će to omogućiti vašoj saksiji da čvrsto stoji.

Ako kojim slučajem primetite neki deo na peškiru koji nije prekriven betonom, dodajte malo betona rukama i potom ostavite peškir da se suši na kofi do dva dana. Kada je sasvim suv, skinite peškir sa kofe i probušite dve rupe na njegovom dnu, koje će služiti za dreniranje zemlje.

Na kraju, posadite u svoju novu saksiju cveće po želji i uživajte u misli da niko drugi nema nešto ovako u svom dvorištu ili na terasi.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *