KOKOS KOLAČ OBRATITE PAŽNJU BOLJI OD DRUGIH

Kolači
Podijelite sa prijateljima!!!

SASTOJCI:
za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
1 vrećica vanilin šećera
5 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
3 žlice gorkog kakaa
3 žlice ulja
za kremu:
1 l mlijeka
6-8 žlica šećera
200 g kokosovog brašna
16-18 malih žlica griza(pšenične krupice)
50 g margarina
za glazuru:
100g čokolade za kuhanje
4 žlice mlijeka
50 g margarina
i još:
malo slatkog kakaa (prosijanog) za posip

PRIPREMA:
Srednji dublji četvrtasti kalup obložiti pek papirom a pećnicu ugrijati na 170 C
u zdjeli mikserom izmiksati jaja, šećer i vanilin šećer dok smjesa ne dođe kremasta, malo sačekati da se smjesa ohladi od miksanja a onda uz miksanje dodati u tankom mlazu ulje i onda polako umiješati brašno, prašak za pecivo i kakao (koje trebate prije zajedno promješati i prosijati). Dobivenu smjesu istresite u pleh,poravnajte i stavite peći u ugrijanu pečnicu oko 25 minuta. Dok se biskvit peče pripremite kremu.,
U mlijeku skuhajte kokosovo brašno i 6-8 žlica šećera na laganoj vatri.Kad bude biskvit gotov onda dovršite kremu zbog toga jer na topli biskvit ide topla krema. U kremu od kokosa ukuhajte 16-18 malih žlica griza uz stalno mješanje a na kraju dodajte 50 g margarina i dobro promješajte. Tako dobivenu toplu kremu ravnomjerno premažite preko biskvita (krema ne smije stajati, jer se zbog griza brzo stvrdne pa bi je bilo teško rasporediti). Kolač ostavite da se malo prohladi a onda ga prelijte čokoladnom glazurom.
za čokoladnu glazuru na niskoj temperaturi ili na pari rastopite izlomljenu čokoladu zajedno sa mlijekom i margarinom narezanom na listiće, glazuru mješajte dok se ne sjedini i malo zgusne a onda je ravnomjerno rasporedite po kremi.Gotov kolač ohladite (ja ga držim u hladnjaku).
Posluživanje:
prije serviranja kolač izvadite najmanje 30 minuta iz hladnjaka da se okusi prožmu,kolač izrežite na kocke i posipajte sa malo slatkog prosijanog slatkog kakaa…i uživajte!

Izvor:coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *