NAJUKUSNI DESERT U ČAŠI GOTOV ZA 10 MINUTA : PANAKOTA OD JAGODA

Torte
Podijelite sa prijateljima!!!

Ovaj slasno ukusni kolač je deo klasične italijanske kuhinje poslastica koju je veoma lako napraviti. Evo šta vam je sve neophodno za ovaj brzinski osvežavajući kolač.

Potrebno:
200ml mleka
200ml slatke pavlake
5g želatina u prahu
1/4 (50g) šolje šećera
1 kašičica ekstrakta vanile

Sos od jagoda:
450g svežih jagoda
2 kašike vode
1/3 šolje (70g) šećera

Priprema:
Rastvorite želatin u 2 kašike hladne vode i ostavite da se rastopi jedno 5 do 10 minuta. U međuvremenu, u posudi srednje veličine, sipajte slatku pavlaku, mleko i šećer i kuvajte na srednje umerenoj temperaturi, vodeći računa da smesa ne prokuva (nikako). Kada se šećer rastopi, sklonite posudu sa ringle i umešajte ekstrakt vanile i sačekajte jedno 5 minuta pre nego što dodate želatin.
Po dodavanju želatina, lagano mešajte smesu dok se on dobro ne rastopi, a zatim je prespite u unapred pripremljene činije ili čaše i odložite u frižider dok se dobro ne stegne, 4h do preko noći.

Za sos od jagoda, potrebno je da jagode očistite, operete i dobro iscedite. Potom ih isecite na četvrtine i stavite u manju šerpu, pa ih prelijte vodom i šećerom. Kuvajte dok ne provri i odmah sklonite sa ringle.
Ovakve jagode prespite u blender ili umiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete smesu nalik na pastu ili sos, a zatim sve procedite kroz cediljku (da uklonite semenke); pokrijte i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Pre samog služenja, sos od jagoda prelijte preko panakote (smese od mleka) i poslužite. Kao dresing, možete dodati po jednu svežu jagodu, a ako ste baš vešte, panakotu sipajte u iskrivljene čaše i tako zaledite – efekat je sjajan!
Izvor: organvlasti.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *