Starac je otkrio 95.000$ koje je njegova žena godinama sakrivala. Njen razlog će vas dobro nasmijati!

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Jedan stariji bračni par zajedno je već više od 50 godine, i sve do ovog trenutka nisu imali tajne jedno od drugih. Postoji jedna stvar – supruga je od svog muža tražila da nikada ne otvara jednu kutiju za cipele koja se stalno nalazila na gornjoj polici njihovog ormana.
Muž ju je poslušao i nikada nije pogledao sadržaj te misteriozne kutije. Ali, jednoga dana njegova supruga se razboljela i odlučila da otkrije tajnu kutije svom mužu i zatraži da je odvede u bolnicu.

Kada se vratio kući, pronašao je kutiju i otvorio je. Unutra su bile dvije pletene lutke i svježanj novčanica u ukupnom iznosu od 95.000$!

Ali zašto? Kako? šokirano je govorio muž. “Prije nego što smo se vjenčali, moja baka ispričala mi je jednu priču” rekla je bolesna žena “dala mi je savjet da, kada god se posvađamo, ne budem ljuta i raspravljam se, već da sjednem i tkam lutku. To će me smiriti”

Starac je osjetio veliki šok. U ovoj staroj kutiji nalazile su se samo dvije lutke. To je značilo da je za sve ove godine zajedničkog života, ona bila samo dva puta ljuta na njega. Čvrsto ju je zagrlio i upitao: ”Ali, reci mi, odakle sav ovaj novac?”

“Ah… da” rekla je sa osmehom “taj novac sam dobila od prodaje lutaka”.

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *