9 RAZLOGA ZAŠTO BISTE TREBALI OŽENITI RAZVEDENU ŽENU

Ostalo
Podijelite sa prijateljima!!!

Bliski Istok je oduvijek krivio žene koje odluče izaći iz brakova koji su osuđeni na propast i to jako utiče na njihove živote nakon toga.
Stvari i radnje koje se uzimaju kao normalno ponašanje često će biti okarakterisano kao ponašanje raspuštenice.
Ne tako davno, mnogi su išli čak do toga da su ispitivali o bračnom statusu mlade, ako je ona bila eventualna buduća supruga njihovog sina. Ako i dalje mislite da je razvod društvena stigmatizacija, onda mora da ste pećinski čovjek.
Ovdje su neki od razloga zašto su razvedene žene pravi izbor za vas:
1. Ima mnogo realističnija očekivanja
Prva godina braka nije samo šetnja po parku. Djevojke su često misle da «pristajem» znači živjeti sretno do kraja života. Odjednom, tu je kuhanje, čišćenje, hrpa veša, posuđe i umorni muž koji se tek vratio s posla. Žene su, kada je riječ o drugom braku, pametnije. One znaju šta izaziva čovjeka, znaju šta je hrkanje i ne očekuju da se on tušira ružama svaki dan. Međutim, to ne znači da će prihvatiti muško nepotrebno zvocanje.
2. Nema strpljenja za igrice
Koliko god muškarci voljeli dobru zabavu, jednog dana će doći do tačke kada su za to pšrestari i umorni. Dobra vijest je da je razvedena žena to sve iskusila. Ona nema vremena za gluposti i naravno da zna da je «Nisam vidio tvoj SMS» zapravo samo još jedan smiješni izgovor.
3. Nezavisnost podiže na viši nivo

Nema ništa gore od nasrtljivih žena, ako su uz to bez posla ili interesa. Razvod prisiljava žene da žive same za sebe bez da se naslanjaju na nekoga u bilo kojem smislu. Do trenutka kada se preuda za vas bićete samo mali dio njenog života. Ona neće ponoviti istu grešku još jednom, u potpunosti se osloniti na nekoga.
4. Svoje bitke smišljeno odabira
Iskusna žena ne plače i prigovara zbog sitnica. Ona sluša, promišlja, trpi, a zatim napada kao Anakonda. Tvoja je krivica špto nisi vidio tri šanse koje ti je dala. U prvom braku žena neće biti tako velikodušna.
5. U svemu uživa
Žene su poput teatra, vole napraviti veliki posao iz ničega. Raspuštenica je mnogo, i one jednostavno žele okončati eru plakanja i započeti novi život. U tome će joj zabava biti od velike pomoći. Nažalost, na Bliskom Istoku razvedene žene su često kritizirane pa se moraju povlačiti u sebe, inače imaju rizik da budu nazivane kurvom. Međutim, nakon što se preuda, pored sebe ćete imati ženu koja cijeni i uživa u malim stvarima.
6. Bit će tu za vas bez obzira šta se desilo
Rastavljanje očvrsne ženu. Nećete naći nijednu meku kost u njenom tijelu. Sama činjenica da je sve to uspjela sama prebroditi vam govori da ona zna kako podnijeti teška vremena. Ona ovaj put neće biti razmaženo derište čak i ako je bila takva u svom prvom braku. Život često zna udariti, a ona je trenirala kako mu uzvratiti.
7. Ima hrabrosti da ode od onoga što nije dobro za nju
Jedna od najtežih stvari za ženu je da prizna da je prevarena ili da je pogriješila. Napustašnje odnosa koji za nju nije dobar za nju znači novi život. Žene se udaljavaju zbog pravih razloga i želi da bude sretna u novom životu.
8. Konstantno radi na svom usavršavanju

Ona se ne osjeća ugodno kada stagnira i neumorno traži načine kako poboljšati svoju osobnost, izgled i zdravlje. Shvaća da ima mane i radi na tome da ih otkloni.
9. Dobrom dečku uvijek će dati šansu
Knjige i filmovi su sve o slomljenom i predivnom lošem dečku koji misli da je ispod iskupljenja. Dobra djevojka dolazi, popravlja ga i dobije svoj prijedlog iz snova. Te knjige nakon godina nisu baš najbolje rješenje. Loši dečki su djevojkama privlačniji, ali razvedena žena zna da dobar dečko može ponuditi više od samog flerta. Ovo je odlična vijest u svijetu gdje su dobri momci rijetko dobijali šansu.
Izvor: haber.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *