STAVITE ŠTIPALJKU NA UHO, DRŽITE JE 1 MINUT I RIJEŠIĆETE JEDAN OZBILJAN ZDRAVSTVENI PROBLEM…

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Jedna obična plastična štipaljka pomoći će vam da riješite razne zdravstvene tegobe, treba samo da znate gdje su prave tačke – zato mi imamo mapu tačaka na uhu.

Pritiskom na određenu tačku rješavaju se tegobe u određenom dijelu tijela. Evo kako da se snađete u svemu tome:

1. Najviši dio uha ima direktnu vezu sa leđima i ramenima. Pritisnite to mjesto po jedan minut svakoga dana i napetost u tim dijelovima tela će popustiti.

2. Ta tačka je povezana sa vašim organima pa ako unutar tijela osjetite neku nelagodnost ili ste postali previše osjetljivi na nešto, stavite štipaljku na tačku 2 i osjetićete olakšanje.

3. Ako imate problema sa zglobovima, napravite pritisak na ovu tačku. To će smanjiti bol i ukočenost u zglobovima i brzo će vam biti lakše.

4. Ovaj dio uha povezan je sa sinusima i grlom pa ako imate problema, pritisnite tu tačku. To pomaže i kada ne možete da spavate jer vam je nos zapušen.

5. Tačka iznad ušne resice povezana je sa varenjem. Ako štipaljku stavite na to mjesto, to će smanjiti bolove u stomaku i poboljšati varenja. Takođe, služi i kao prevencija pojave tegoba u tom dijelu tijela.

6. Ušne resice povezane su sa glavom i srcem. Pritisak na ovaj dio doprinosi zdravlju srca, ali i olakšava tegobe kod glavobolje, migrene…, prenosi Shareabli.

Izvor:uspesnazena.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *