POMEŠALA JE JAJE I VAZELIN I NANELA NA LICE: ŽENE ODLEPILE ZA ČUDESNIM RECEPTOM!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Nažalost, sam pomen vazelina izaziva podrugljivo osmehivanje. Taj nepravedno etiketiran i zapostavljen parafinski gel zapravo je toliko koristan da bi trebalo da bude sastavni deo svake ženske toaletne torbice! Evo i zašto:

Nega kose

Vazelin možete koristiti i umesto gelova za kosu i brilijantina. Pomaže prilikom oblikovanja frizure, obuzdavanja neposlušnih čuperaka i isušene, procvetale kose. Osim toga, pruža joj i zaštitu od elementarnih uticaja. Deluje poput skupih silikonskih kapi, a jeftin je i svima dostupan.

Ukoliko želite da odložite šišanje rascvetalih krajeva, samo stavite malo vazelina na krajeve i kosa će vam izgledati zdravije.

Prilikom farbanja kose, fleke od farbe sa kože najefikasnije ćete ukolniti vazelinom. Najbolje je da ga nanesete na lice, vrat i uši neposredno pre farbanja kose.Ukoliko imate perut, utrljajte malo vazelina na kožu glave dva sata pre pranja kose.

Blistava koža

Nema boljeg sredstva za suvu kožu od vazelina. Pomaže i kod tretiranja zadebljale kože na laktovima i petama, ožiljaka, ali i kod smirivanja iritacija, ojeda i osipa. Kao što već verovatno znate, odličan je za ruke i zanoktice, a pomešan sa morskom solju daje odlično sredstvo za piling tela i lica.

Ukoliko koristite preparate za samopotamnjivanje, a imate suvu kožu, pre nanošenja preparata namažite kožu vazelinom, kako bi ravnomerno upila sredstvo za tamnjenje. Na taj način ćete izbeći pojavu tamnih fleka (one nastaju zato što suva koža neravnomerno upija sredstvo). Kao što verovatno već i znate, vazelin se koristi i kao lubrikant.

Upotreba u domaćinstvu

Vazelinom možete podmazivati vrata koja škripe, ako vam se prsten zaglavio na ruci, uz malo vazelina ćete ga lakše skinuti, a možete ga koristiti i za negu kožne obuće, odeće, tašni i nameštaja.

Odličan je za lice

Vazelin za lice predstavlja pravi melem, jer kožu čini mekom i glatkom. Pored toga, štiti lice od štetnih uticaja vetra i hladnoće, a odlično je sredstvo i za skidanje šminke.

Možda niste znali, ali vazelin je moćan antirid – uklanja bore i možete ga koristiti čak i oko očiju. Važno je samo ostaviti ga da deluje 2 sata, pošto je toliko vremena potrebno da ga koža temeljno upije. Čak i najskuplje kreme protiv bora sadrže vazelin kao osnovu!

Vazelin pomaže i u nezi trepavica – čini ih gušćim i dužim. Sve što je potrebno jeste da stavite malo vazelina na četkicu od stare maskare, koju ste prethodno oprali i tako nanesete na trepavice. Promene ćete uočiti već nakon nekoliko dana tretmana.

Može se koristiti i umesto labela, za zaštitu i negu usana. Uz pomoć vazelina možete sami napraviti karmin ili sjaj za usne, tako što ćete ga pomešati sa malo senke za oči ili boje za kolače.

Domaća krema protiv bora od vazelina

Ova domaća krema je idealno sredstvo za negu kože: hidrira, izjednačava ten, smanjuje vidljive bore i usporava proces starenja kože. Njena glavna prednost su prirodni sastojci i bezbednost. Odgovara svim tipovima kože, a rezultati su vidljivi već za 7 dana. Oni koji se sa poštovanjem ophode prema svojoj koži, sigurno će zavoleti ovu kremu!

Recept je jednostavan i zaista čudesan:

Sastojci: 1 supena kašika bademovog ili maslinovog ulja, 1 žumance, 1 kašičica meda, 2 kašičice apotekarskog vazelina.

Priprema: Vazelin otopiti na pari, skinuti sa šporeta i dodati med, žumance i ulje. Dobro promešati nekoliko minuta, dok ne dobijete homogenu smesu. Prespite u kutiju od stare kreme, biće dovoljna kutija od 50 ml.

Primena: Laganim, masirajućim pokretima nanositi kremu na očišćenu kožu. Posle 30 minuta ukloniti ostatke kreme blaznicom umočenom u mineralnu (kiselu) vodu ili vlažnom maramicom za lice.

Da bi koža potpuno upila kremu, potrebno je malo više od sat vremena, tako da ju je poželjno naneti 2 sata pre spavanja. Kremu čuvajte u frižideru. Kad se potroši i ako ste zadovoljni, napravite novu meru. Pošto su svi sastojci prirodni, nemojte praviti duplu meru odmah, da se ne bi pokvarilo.

IZVOR: stil

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *