Mori li vas KISELINA u želucu? Evo kako je efikasno OTKLONITI!

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ezofagitis, gastritis, upala tankog crijeva, čir na želucu ili tankom crijevu mogu, u različitim trenucima i pod karakterisitčnim okolnostima (koji liječniku pomažu postavljanje ispravne dijagnoze) prouzročiti neugodan osjećaj žarenja na ulazu u jednjak u želudac.

Također moderni život i loše prehrambene navike krivac su za sve više onih koji pate od žgaravice. Javlja se zbog podizanja želučane kiseline što na kraju rezultira osjećajem žarenja u želucu i u gornjem dijelu prsa. Najčešće muči starije ljude i trudnice,

Nekoliko dobrih navika!

Valja podsjetiti na neke dobre navike koje mogu pridonijeti olakšanju probavnih smetnji: prožvačite uvijek dobro svaki zalogaj, jedite uvijek sjedeći, pojednostavite strukturu obroka poštujući ispravne kombinacije namirnica. Poželjno je apstinirati – barem privremeno od alkoholnih pića, cigareta i kave.

Sokovi po želji

U slučaju pojačane kiseline, potrebno je organizam opskrbiti šećerom, vodom i mineralnim solima. Najjednostavniji način je da se u obilnim količinama daju sokovi od jabuke, naranče ili drugog voća zaslađeni medom. Ili, ako vam je po volji, juha i pirei od povrća i ulja.

Rezultati dobiveni uzimanjem sode bikarbone aposlutno su prolazni i nikada ne rješavaju problem definitivno.

Korisne namirnice

Mrkva, kupus, komorač, jabuka, metvica, kopriva, krumpir, timijan.

Bademi

U ublažavanju žgaravice NAJBOLJE pomažu bademi. Šaka badema ili njih 20-ak neutralizirat će želučanu kiselinu već pola sata nakon uzimanja.

Što je najbolje,bademi nisu samo privremeno rješenje…Naime,bademi ukoliko se često konzumiraju otklanjaju kiselinu tako da se ona više ne vraća…

Izvor: iz knjige “Jednostavni i prirodni lijekovi”

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *