SAVJETI DOMAĆICAMA: KAKO NAJBRŽE NAOŠTRITI MAKAZE, ČIME OČISTITI TINTU, ZLATO, DRVENE KAŠIKE, MASNOĆU IZ MIKROVALNE…?

Zanimljivosti
Podijelite sa prijateljima!!!

Tintu dok je friška, možete sa garderobe očistiti sa mlijekom. Drvenu kašiku možete oprati, tako da je prelijete sa mineralnom vodom i pustite da odstoji neko vrijeme.

Zlato se može dobro očistiti sa crvenim lukom. Namažete ga lukom i ostavite da malo odstoji i potom ispolirate nekom mekanom krpom.

Masnoću u mikrovalnoj ćemo očistiti, tako da u jednu posudu nalijemo vode, izrežemo dosta limuna i pustimo da se zagrije na najvišoj temperaturi nekoliko minuta. Ne samo da će se masnoća očistiti nego će imati i lijep svjež miris limuna.

Za pranje zaprljanih fugi na pločicama, može se koristiti prašak za pecivo potopljen u malo vode.

Pranje se vrši sa nekom malom četkicom, recimo za zube. Začini se uvijek dodaju pri kraju kuhanja, jer samo tako sačuvaju svoju aromu.

Da so ne bi bila vlažna i zgrudvana u slanik, dodajte nekoliko zrna riže. Ako imate glavobolju, pomoći će vam ako u kafu stavite nekoliko kapi limuna.

Da bi povrće koje držite u frižideru duže ostalo friško, plastiku u kojoj ga držite obložite kuhinjskim papirom. Stavite spužvu pokvašenu vodom, ona će povrću davati potrebnu vlažnost i činiti ga friškim.

Izvor: aura.ba

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *