DEFINITIVNO SPADA U MOJE OMILJENE TORTE TOPLO JE PREPORUČUJEM

Torte
Podijelite sa prijateljima!!!

Sastojci
Kore:

– 6 belanaca
– 6 žumanaca
– 100gr šećera
– 30gr mlevenih orasa
– 30gr brašna
– 5gr praška za pecivo

Fil:

– 1 lit mleka
– 3 pudinga od vanile
– 3 kašika brašna
– 250gr šećera
– 250gr maslaca ili margarina

Kuglice:

– 200gr mlevenog keksa
– 200gr mlevenih orasa
– oko 100gr soka od narandže
– 20gr kakao
– 100gr margarina ili maslaca

Ganaš:

– 100gr čokolade
– 200ml slatke pavlake

Priprema
1. Kora: umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom. Dodati žumanca, orase, brašno i prašak za pecivo. Dobro sjediniti i sipati u kalup od 28cm. Peći na 50-tak minuta na 160C.

Kora je penasta i lagana, zato se peče malo duže na manjoj temperaturi. Kad se ohladi , preseći na pola. Da se tokom pečenja kora na sredini ne bi podigla, a stranice spustile, nemojte podmazivati sa strane. Staviti papir samo na dno kore ili podmazati.

Tako će kora biti ujednačena kao na slici.

2. Fil: odvojiti malo mleka, a ostalo zakuvati zajedno sa šećerom. U malo mleka staviti puding od vanile i brašno, i kad mleko prokuva, sipati smesu dok se ne zgusne. Ohladiti i dodati umućen margarin ili maslac.

3. Kuglice: otopiti margarin ili maslac, dodati sok od narandže, orase, kakao i keks. Sve sjediniti i praviti kuglice oko 15-tak gr teške, ili po želji još manje. Dobila sam 43 kuglica.

4. Ređati:kora-vanil fil-kuglice-vanil fil-kora-ganaš Ukrasiti po želji. Ja sam okolo namazala šlagom i prekrila sa mlevenim keksom, a u sredini izlila ganaš.

5. Ganaš: zagrejavati (ne da proključa) slatku pavlaku i čokoladu, dok se ne sjedini. Malo prohladiti, pa preliti tortu.

Izvor: coolinarika.com

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *