DJELUJE NAKON POLA SATA: Napravite oblogu od OVOG ULJA za čišćenje jetre i bubrežnog kamenca

Zdravlje&Ljepota
Podijelite sa prijateljima!!!

Ricinusovo ulje je vrlo zdravo. Potiče cirkulaciju, poboljšava probavu, rad hormona, ublažava bolove uzrokovane artritisom, liječi gljivične infekcije, bubrežni kamenac, a dobro je i za kozmetičke svrhe jer potiče rast trepavica i obrva, a dobro je i za njegu kose.
Ipak trebate znati kako ga koristiti. Što se tiče doziranja, za oralnu upotrebu se preporučuje jedna kašika za odrasle i jedna mala kašičica za djecu. Oralna upotreba se ne preporučuje trudnicama.

Ricinusovo ulje se treba čuvati u tamnoj boci na hladnom mjestu, zaštićenom od svjetlosti. Prilikom nanošenja na kožu koristite manje količine kako ne bi došlo do začepljenja pora. Ricinusovo ulje koristite najviše 7 dana, pa napravite pauzu.
Kod problema sa jetrom i bubrezima vam može pomoći obloga. Napravite je ovako: Uzmite pamučnu krpu i malo je natopite ricinusovim uljem,a onda stavite 2 kapi eteričnog ulja limuna.

Nanesite na područje ispod rebara, otprilike gdje je jetra ili bubrezi. Lezite i ostavite oblogu da stoji pola sata- sat, potom je skinite. Naravno, ukoliko imate neki problem trebate posjetiti ljekara i ne zapuštati se.
(megagiga.info)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *